Γεννηματά: Aντί για συγγνώμη, διχασμός με τις φιέστες του ΣΥΡΙΖΑ

Για «φιέστες που, αντί να περιλαμβάνουν συγγνώμη, οδηγούν σε νέο διχασμό και ρίχνουν νερό στο μύλο της πόλωσης» έκανε λόγο η Φώφη Γεννηματά στον ΣΚΑΪ σχολιάζοντας τη χθεσινή (Κυριακή) πανηγυρική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμπλήρωση ενός έτους εξουσίας.

Η πρόεδρος
του ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να οριοθετήσει το χώρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, δηλώνοντας ότι «είμαστε καθαρά μακριά και από τον λαϊκισμό της δήθεν Αριστεράς του Τσίπρα, αλλά και τη Δεξιά που δεν αλλάζει οποίος κι αν είναι ο αρχηγός της».

Για την αξιολόγηση, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προειδοποίησε ότι «δεν θα πρέπει να ξαναζήσει η χώρα αυτά που ζήσαμε το 2015 ένα ψυχόδραμα του καλοκαιριού», ενώ για το ασφαλιστικό τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει ευθύνη να ανοίξει διάλογο με τους αγρότες που τους εξοντώνει. «Οι προτάσεις της κυβέρνησης δεν δίνουν λύσεις στο ασφαλιστικό, αλλά οδηγούν στην ανεργία ολόκληρες κοινωνικές κατηγορίες, επιτείνοντας την ύφεση» προειδοποίησε η Φώφη Γεννηματά. «Δεν είναι αποδεκτό αυτό το σχέδιο» διαμήνυσε.

Κατηγόρησε δε τον πρωθυπουργό ότι για το ασφαλιστικό «έστησε παράσταση για να του δώσουμε μια ευχή να μην υπάρξουν μειώσεις τις συντάξεις χρησιμοποιώντας τον ΠτΔ». «Όλα κινούνται στο πεδίο της επικοινωνίας, κανένας δεν φροντίζει να δουλέψει σοβαρά και υπεύθυνα (στην κυβέρνηση)» σημείωσε.

Η κ. Γεννηματά πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα προχωράει μόνο όταν περισσότερα κόμματα ενώνουν τις δυνάμεις τους». «Η χώρα χρειάζεται σχέδιο με ιεραρχημένες προτεραιότητες, αναθεώρηση αντιπαραγωγικών όψεων του μνημονίου, τομές στο κράτος, μείωση του χρέους για την παραγωγική ανασυγκρότηση του κράτους και συμφωνία πολιτικών δυνάμεων» πρόσθεσε.

Για το μέλλον της Κεντροαριστεράς ανέφερε πω ς«προτείνω να γίνει προγραμματική συνδιάσκεψη με κόμματα, κινήσεις που θα έρθουν και θα μιλήσουν για την πρόταση τους για τη χώρα μακριά από λογικές συνεδρίων και μηχανισμών». «Αυτή η πρωτοβουλία είναι μια κίνηση βάσης, παλαιότερες προσπάθειες έμειναν σε επίπεδο στελεχών στην κορυφή, χωρίς τη συμμετοχή της βάσης, χωρίς ένα κίνημα βάσης, δεν θα έχει επιτυχία ούτε αυτή η προσπάθεια».

Στο σημείο αυτό, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξήγησε ότι είναι «απολύτως αναγκαία η ανασύνταξη της σοσιαλδημοκρατίας και του προοδευτικού ριζοσπαστισμού. «Υπάρχουν συζητήσεις ήδη μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και θα υπάρξουν συζητήσεις με κινήματα, φορείς και συνδικάτα, ώστε να κατατεθούν προτάσεις. Τα κόμματα θα έχουν αυτονομία σε πρώτη φάση, και το επόμενο βήμα θα συζητηθεί απ’ όλους τους συμμετέχοντες» διευκρίνισε.

Η κ. Γεννηματά επανέλαβε ότι η εκλογή του επικεφαλής του νέου σχήματος θα γίνει από τη βάση, και ότι η ίδια θα είναι υποψήφια.

Ερωτηθείσα δε για το ενδεχόμενο συμμετοχής του Γιώργου Παπανδρέου στην προσπάθεια για έναν νέο κεντροαριστερό πόλο δήλωσε ότι είναι «ανοιχτή προς όλους και ξεπερνά τα όρια τους ΠΑΣΟΚ. «Προτείνω προγραμματική συνδιάσκεψη» ανέφερε, καλώντας εκ νέου τον Σταύρο Θεοδωράκη και Το Ποτάμι να συμμετάσχει στην προσπάθεια αυτή.

Πηγή: skai.gr