Στάση αναμονής αλλά και βαριές βολές από Μαξίμου για Μητσοτάκη

Στάση αναμονής, αλλά με σκληρή κριτική και χωρίς μεγάλες προσδοκίες για συνεργασία, φαίνεται να υιοθετεί το Μέγαρο Μαξίμου μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

Κυβερνητικοί κύκλοι επισήμαναν πως αναμένουν τη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό ώστε να διαμορφώσουν μία πρώτη άποψη όσον αφορά τη στρατηγική που θα τηρήσει ο νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν παρέλειψαν όμως να αναφέρουν ότι θυμούνται τα δείγματα γραφής που είχε δώσει ο κ. Μητσοτάκης ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί έχουν πει ότι θα συναντηθούν εντός της εβδομάδας, χωρίς να έχει προσδιοριστεί η ημερομηνία. Αύριο Τρίτη ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.

Άλλα κυβερνητικά στελέχη σημείωσαν πως παρά τις διακηρύξεις του περί ανανέωσης, ο νέος πρόεδρος της ΝΔ παραμένει προσκολλημένος στο νεοφιλελεύθερο δόγμα που επανειλημμένα αποδοκιμάστηκε από τους πολίτες, ενώ παράλληλα σχολίασαν ότι το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά την οικογενειοκρατία που επικρατεί στη συντηρητική παράταξη.

Οι ίδιοι αξιωματούχοι σημείωσαν πως περιμένουν να δουν τι στάση θα τηρήσει ο κ. Μητσοτάκης απέναντι στα ακροδεξιά στηρίγματά – όπως τα χαρακτήρισαν – χωρίς τα οποία υποστήριξαν ότι δε θα είχε καταφέρει να εκλεγεί.

Προσπαθώντας μάλιστα να υποβαθμίσουν τη σημασία της εκλογής, κάποιοι παράγοντες στο Μέγαρο Μαξίμου ανέφεραν ότι η διαφορά με την οποία εξελέγη ο κ. Μητσοτάκης σε βάρος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ήταν οριακή, και συνεπώς δεν συνιστά την πολιτική επανάσταση που η ΝΔ θέλει να παρουσιάσει.
Πηγή: skai.gr