Οικονόμου: Η επίθεση εναντίον μου ήταν πολύ καλά οργανωμένη – Υπάρχουν μηχανισμοί που λειτουργούν παράλληλα με το κράτος

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλη Οικονόμου χαρακτήρισε την επίθεση εναντίον ως επίθεση παρακράτους και σημείωσε πως του επιτέθηκε ομάδα με στρατιωτικά χαρακτηριστικά και είχαν πολύ καλή οργάνωση.

Τόνισε επίσης πως είχε βγει διαταγή εξοβελισμού του από τα Εξάρχεια και το χθεσινό χτύπημα ήταν πολύ καλά οργανωμένο. Είναι φανερό που από τη στιγμή που περνούν αλώβητοι από το κέντρο χτυπούν χωρίς άγχος για το εάν θα συλληφθούν θεωρώ πως λειτουργούν παράλληλα με το επίσημο κράτος καθώς είτε τους δέχεται είτε τους ανέχεται.

Ο κύριος Οικονόμου σημείωσε επίσης πως την ευθύνη δεν την επιρρίπτει στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά η κυβέρνηση οφείλει να δράσει ώστε τέτοια φαινόμενα να παταχθούν οριστικά. 

Κλείνοντας ο κύριος Οικονόμου σε ερώτηση που τέθηκε για το εάν σκέφτεται να μετακομίσει το γραφείο του από τα Εξάρχεια σημείωσε με νόημα "Δεν σκοπεύω να γίνω ακόμη εσωτερικός μετανάστης". 

Σημειώνεται επίσης πως ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη  μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό παραδέχθηκε πως υπάρχει "άβατο των Εξαρχείων".

Αναλυτικά ο κύριος Τόσκας τόνισε πως «Υπάρχουν περιοχές στην Ελλάδα που υπάρχει πρόβλημα αποκλεισμού. Υπάρχει μορφή αποκλεισμού ανθρώπων. Ναι υπάρχει πρόβλημα κίνησης μέσα στα Εξάρχεια ατόμων που έχουν δημόσια θέση ή ατόμων τα οποία έχουν εκφράσει απόψεις με τις οποίες δεν συμφωνούν και αυτό το πρόβλημα θα πρέπει να συμφωνήσουμε».
Παράλληλα υποστήριξε ότι η επίθεση εναντίον του Βασίλη Οικονόμου ήταν οργανωμένη. «Το πιθανότερο σενάριο είναι να ήταν οργανωμένο το σχέδιο της επίθεσης. Κάποιος πρέπει να τον παρακολουθούσε και να ειδοποίησε και τους υπόλοιπους».

Πηγή: skai.gr