Κλείσιμο

Ολάντ: Η Ελλάδα στις 13 Ιουλίου έκανε τη συνετή επιλογή – Δεν υπάρχει Ευρώπη χωρίς Ελλάδα

Ο γάλλος Πρόεδρος στην ομιλία του λίγο πριν από το επίσημο γεύμα που παραθέτει προς τιμήν του ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρθηκε εκ νέου στη συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους όσο και στο γεγονός πως η Γαλλία είναι έτοιμη να υποστηρίξει έμπρακτα την ανάπτυξη στη χώρα μας.

Αναλυτικά ο Φρανσουά Ολάντ τόνισε:

«Κύριε Πρόεδρε, κύριε Πρωθυπουργέ, αγαπητέ Αλέξη

Πραγματικά τόσο η υποδοχή όσο και η πρόσκλησή σας με άγγιξε πολύ. Τα λόγια σας είναι συγκινητικά και ουσιαστικά καθώς διέπονται από γνώση και πολιτισμό και ο πολιτισμός είναι όντως ο συνδετικός κρίκος των χωρών μας.

Από την πλευρά μου δεν υπήρξα ο αναμεταδότης των λόγων σας απλά υποστήριξα το δίκαιο και τη χώρα σας και υπενθύμισα στην Ευρώπη πως η αλληλεγγύη είναι βασική αρχή.

Ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε και επιμονή και κουράγιο κατά τη διαπραγμάτευση της 13ης Ιουλίου. Κάνατε τη συνετή επιλογή την επιλογή που διατήρησε την σταθερά της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Η αλληλεγγύη βέβαια πρέπει πλέον να εκφραστεί και από την πλευρά της Ευρώπης με το άνοιγμα της συζήτησης για το ελληνικό χρέος. γνωρίζω τις θυσίες και τις προσπάθειες που έχουν γίνει. Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν και θα γίνουν. Η Γαλλία θα είναι στο πλευρό σας σε οτιδήποτε χρειαστείτε.

Αναφορικά με την ανάπτυξη να ξέρετε πως η Γαλλία θα κάνει ότι μπορεί ώστε να ενισχυθεί ο τομέας των επενδύσεων στη χώρα σας. Σήμερα βρισκόμαστε στην Ελλάδα με μία ομάδα επιχειρηματιών και εκπροσώπων σημαντικών εταιρειών από τους οποίους προσωπικά έχω ζητήσει να μας δώσουν την οπτική τους στο κομμάτι της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης.

Οι δεσμοί των χωρών μας δεν είναι μόνο οικονομικοί. Οι χώρες μας έχουν κοινό παρελθόν και κοινή πολιτιστική και πολιτισμική βάση. Προσωπικά μου είναι αδύνατο να φανταστώ μία Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα. μου είναι επίσης αδύνατο να σκεφτώ μία Ελλάδα απομονωμένη.

Στην Ευρώπη θα πρέπει να αναθεωρήσουμε όλοι μαζί το αξιακό περιβάλλον. Ο σεβασμός και το ήθος θα πρέπει να προταχθούν και ο άνθρωπος να μπει στο επίκεντρο. Η Ευρώπη πάντοτε υπήρξε ένας χώρος ελπίδας, ένας χώρος στον οποίο μάθαμε να μαχόμαστε για τα ουσιώδη».
Πηγή: skai.gr