Ντάισελμπλουμ προς Αθήνα: Πρέπει να γίνει πολλή δουλειά

Μήνυμα προς την Αθήνα να μην εφησυχάζει απέστειλε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά τον Πιερ Μοσκοβισί και τον Μισέλ Σαπέν, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Πρέπει να γίνει πολλή δουλειά. Πρέπει να εφαρμοστεί μια σειρά μεταρρυθμίσεων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Eurogroup, ο οποίος δήλωσε ότι συζήτησε με τον έλληνα υπουργό για τα απαιτούμενα επόμενα βήματα της ελληνικής κυβέρνησης.

«Είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να εφαρμόσει το συντομότερο τα συμφωνημένα προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία τόσο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών όσο και για την ελάφρυνση του χρέους. Ωστόσο, για να γίνουν όλα αυτά χρειάζεται να γίνει πολλή δουλειά» σημείωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο υπουργός Οικονομικών και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης συμμετέχουν στο Eurogroup στο Λουξεμβούργο, ενώ στην Αθήνα το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να καταθέσει εντός της ημέρας το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού.

Ο κ. Τσακαλώτος ήταν προγραμματισμένο να συναντηθεί και με το γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν, ο οποίος σε συνέντευξή του στο Bloomberg επίσης διεμήνυσε πως «η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις έναντι των πιστωτών της όσο το δυνατόν ταχύτερα, ώστε αυτοί να προχωρήσουν στη συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους της».

«Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για καθυστερήσεις στο ελληνικό πρόγραμμα στήριξης» δήλωσε, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.
Πηγή: skai.gr