Λαφαζάνης: Η υπηρεσιακή κυβέρνηση προσπαθεί να αποκλείσει το μήνυμα της ΛΑΕ

Κατηγορώ με στόχο την υπηρεσιακή κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά τη συνέντευξη Τύπου της Λαϊκής Ενότητας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, μαζί με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ο κ. Λαφαζάνης κατήγγειλε εσκεμμένο αποκλεισμό του κόμματος από τον τηλεοπτικό χρόνο με πολιτικά κίνητρα, αλλά και αποκλεισμό της παράταξης από την προεκλογική χρηματοδότηση.

Ο κ. Λαφαζάνης κατηγόρησε την υπηρεσιακή κυβέρνηση πως λειτουργεί ως «εντολοδόχος» της Νέας Δημοκρατίας και του «εναπομείναντος ΣΥΡΙΖΑ», τονίζοντας πως δεν είναι δυνατό η ΛΑΕ να λαμβάνει το μικρότερο μερίδιο τηλεοπτικού-διαφημιστικού χρόνου από τις δυνάμεις της προηγούμενης Βουλής, και μηδενική προεκλογική χρηματοδότηση.

Υπογράμμισε δε ότι η ΛΑΕ έλαβε την τρίτη διερευνητική εντολή πριν την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών, κάτι που επιβεβαίωσε πως ήταν τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη. «Ένα κόμμα που δίνει μάχη σε αντιμνημονιακή κατεύθυνση πρέπει να αποκλειστεί επειδή είναι το μόνο που διαθέτει ρεαλιστική» πολιτική κατά του Μνημονίου, είπε.

Προσέθεσε πως το εθνικό νόμισμα δεν συνιστά καταστροφή, ενώ αντίθετα τα Μνημόνια αποτελούν το τέλος της δημοκρατίας.

Ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε ακόμα πως η ΛΑΕ είναι υπέρ της εθνικοποίησης των τραπεζών και της διακοπής εξυπηρέτησης του χρέους.

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και εμμέσως στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από την πλευρά της η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία είναι το πρώτο όνομα στο ψηφοδέλτιο της ΛΑΕ στην Α’ Αθηνών.

«Η ΛΑΕ ενοχλεί επειδή αποδεικνύει στην πράξη ότι δεν είναι μονόδρομος η υποταγή αλλά η πάλη, η δημοκρατική αντίσταση, ο αγώνας», δήλωσε.

Προσέθεσε μάλιστα με νόημα πως ο πολιτικός λόγος της Λαϊκής Ενότητας φανερώνει την «ασυνέπεια» όσων έχουν αλλάξει τις υποσχέσεις τους σε σχέση με την περσινή ΔΕΘ, συμπληρώνοντας μάλιστα πως αν είχαν κουραστεί θα έπρεπε να έχουν «δώσει τη σκυτάλη» σε όσους ήθελαν να συνεχίσουν τον αγώνα.

Τη συνέντευξη Τύπου προλόγισε ο Μανώλης Γλέζος, χωρίς όμως να υποστηρίξει ανοιχτά τη ΛΑΕ.
Πηγή: skai.gr