Λευκός Οίκος: Σύσκεψη για την Ελλάδα με παράγοντες της ομογένειας

Την πρώτη από μια σειρά συσκέψεων για το ελληνικό ζήτημα συγκαλεί ο Λευκός Οίκος την προσεχή Πέμπτη 6 Αυγούστου με συμμετοχή περίπου 40 παραγόντων της ομογένειας. Mε τον τρόπο αυτό, η Ουάσιγκτον υποδηλώνει έμπρακτα για μια ακόμη φορά το έντονο ενδιαφέρον της για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας μετά τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου με τους εταίρους. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο, κατά τη σύσκεψη ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Denis McDonough και ανώτεροι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων και η αρμόδια για τους χειρισμούς της Ελλάδας στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας Caroline Atkinson, θα συζητήσουν την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα με τους παράγοντες της ομογένειας.

«Αυτή είναι η πρώτη σε σειρά συνομιλιών για την οικονομική κατάσταση της χώρας κι οι απόψεις σας είναι ιδιαίτερα σημαντικές», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην πρόσκληση του Λευκού Οίκου.

Σημειώνεται ότι στις πρόσφατες επαφές τους με παράγοντες της ομογένειας, στις 15 Ιουλίου, οι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης ζητούσαν προτάσεις για τρόπους βοήθειας προς την Ελλάδα, ενώ οι ομογενείς είχαν επισημάνει ότι θα πρέπει οι ΗΠΑ, με την άσχημη μεταχείριση της Ελλάδας από τους Ευρωπαίους εταίρους, να ηγηθούν των προσπαθειών να βοηθήσουν την επί μακρόν σύμμαχό τους.

Η σύσκεψη πραγματοποιείται σε συνέχεια των επαφών των κυπριακής καταγωγής παραγόντων της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας με αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, στις 15 και 16 Ιουλίου στην Ουάσιγκτον.

Στις 30 Σεπτεμβρίου η Ομάδα Ελληνικών Θεμάτων του Κογκρέσου (Hellenic Caucus) διοργανώνει ειδικό φόρουμ για την Ελλάδα στην Ουάσιγκτον.
Πηγή: ΚΥΠΕ - skai.gr