Μοσκοβισί: Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει περισσότερο τις μεταρρυθμίσεις

«Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει περισσότερο τις μεταρρυθμίσεις» τόνισε τη Δευτέρα σε συνέντευξή του στο RTL France ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί. «Πρέπει να υπάρξει συμβιβασμός μεταξύ υπευθυνότητας και αλληλεγγύης» επισήμανε.

«H Eυρωπαϊκή Επιτροπή διαδραματίζει το ρόλο της για μια ισορροπημένη συμβιβαστική λύση με την Ελλάδα στο πλαίσιο του γενικότερου ευρωπαϊκού συμφέροντος» τόνισε ακόμη ο κ. Μοσκοβίσι.

Σύμφωνα με το γάλλο επίτροπο, δεν υπάρχει διάρρηξη σχέσεων στο γαλλογερμανικό ζευγάρι: αλλά επιθυμία να συνεργαστούν και να συνεργαστούν για την Ελλάδα.

«Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού» τόνισε, στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

«Μπορεί να αποσυντεθεί η ευρωζώνη» προειδοποίησε. Επισήμανε πάντως ότι είναι πεπεισμένος ότι τα εμπόδια που τίθενται στον δρόμο για μια συμφωνία μπορούν να ξεπεραστούν.

Αναφερόμενος στην πρόταση Σόιμπλε για μία προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ο Σουλτς είπε: «Αυτή η ιδέα δεν είναι πια στο τραπέζι. Δεν χρειάζεται να μιλάμε πια γι’ αυτό».

Πηγή: skai.gr