Ντάισελμπλουμ: Δεν υπάρχει περαιτέρω έδαφος για συζητήσεις - Μιλάμε πλέον για νέο μνημόνιο

Θυμό και έκπληξη προκάλεσε στους εταίρους το διάγγελμα του πρωθυπουργού, οι οποίοι κάνουν πλέον λόγο για "νέο μνημόνιο" και βάζουν τέλος σε περαιτέρω συζητήσεις -μέχρι το δημοψήφισμα. H τηλεδιάσκεψη του Eurogroup ήταν εξαιρετικά σύντομη, καθώς διήρκεσε περίπου μία ώρα.

"Δεν ξέραμε αν πρέπει να γελάσουμε ή να κλάψουμε... Ζητάει νέο πρόγραμμα απαξιώνοντας όλες τις προσπάθειες" ανέφεραν χαρακτηριστικά, ενώ οργή προκάλεσε και η επίρριψη ευθυνών στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το κλείσιμο των τραπεζών.

Για "μικρή πιθανότητα” προόδου στο Eurogroup μετά τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, έκανε λόγο νωρίτερα ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε μεν ότι οι υπουργοί Οικονομικών των κρατών μελών της ευρωζώνης θα συζητήσουν την πρόταση η οποία εστάλη από την κυβέρνηση της Ελλάδας, έκρινε όμως ότι υπάρχει "μικρή πιθανότητα" να σημειωθεί πρόοδος μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού.

Σφοδρή επίθεση στους δανειστές εξαπέλυσε εκ νέου, νωρίτερα, στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός, ωστόσο υποστήριξε ότι θα καθίσει μαζί τους στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τη Δευτέρα μετά το "Όχι".

Ο Αλέξης Τσίπρας απέδωσε το πρόβλημα με τις τράπεζες στις ασφυκτικές και εκβιαστικές πιέσεις των εταίρων, ενώ εγγυήθηκε προσωπικά τις συντάξεις και τις τραπεζικές καταθέσεις.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ