Δεν υπάρχει «σχέδιο Γιούνκερ», αλλά ελπίδα για συμφωνία ως τις αρχές Ιουνίου

Καθαρή απόσταση από τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να έχει προσωπικά καταθέσει μια συμβιβαστική λύση για επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών προέβη αυτοπροσώπως ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, διαβλέποντας όμως τη δυνατότητα συμφωνίας στα τέλη Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου.

«Δεν υπάρχει σχέδιο Γιούνκερ», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Στρασβούργο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με ανταποκριτές διεθνών μέσων ενημέρωσης. Ήδη από χθες Δευτέρα, τόσο η Κομισιόν όσο και η ελληνική κυβέρνηση είχαν δηλώσει άγνοια για την ύπαρξη τέτοιου σχεδίου.

Ο κ. Γιούνκερ παραδέχτηκε ωστόσο ότι πλέον έχει μεγάλη προσωπική εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της Κομισιόν απέρριψε το ενδεχόμενο επίτευξης κάποιας συμφωνίας στη σύνοδο κορυφής της Ρίγας, την Πέμπτη και την Παρασκευή, όπου ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επιδιώξει την επίτευξη συγκλίσεων στα θέματα-αγκάθια με πολιτική διαπραγμάτευση.

Ο κ. Γιούνκερ άφησε πάντως να εννοηθεί πως δεν υπάρχει πολύ μεγάλη απόσταση από μια συμφωνία, σημειώνοντας πως «τα τέλη Μαΐου, οι αρχές Ιουνίου» είναι ένας πιο ρεαλιστικός ορίζοντας.
Πηγή: skai.gr