Κατρούγκαλος: Απειροελάχιστη πιθανότητα να μην υπάρξει συμφωνία

Απειροελάχιστη η πιθανότητα να μην υπάρξει συμφωνία, δήλωσε ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στην γενική τακτική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής – Πειραιώς, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο δεν θα βαρύνει την ελληνική κυβέρνηση καθώς έχει κάνει πολλές υποχωρήσεις.

Η μη επίτευξη συμφωνία θα έχει αρνητικές επιπτώσεις και για τις δύο πλευρές εκτίμησε, προσθέτοντας ότι η συμφωνία θα επέλθει πριν το τέλος του μήνα.

Μιλώντας στην ίδια εκδήλωση, η Ντόρα Μπακογιάννη κάλεσε την κυβέρνηση να κλείσει τη συμφωνία άμεσα και να αφήσει τη ρητορεία για υφεσιακά μέτρα, γιατί «κάθε μέρα που καθυστερί κοστίζει πολλά εκατομμύρια στην ελληνική οικονομία και μεγαλώνει την ύφεση».

Σημείωσε ότι η ΝΔ δεν θα κάνει αντιπολίτευση του λαϊκισμού «σαν ένα στρουμφάκι που θα κάθεται στη γωνία και θα λέει καλά να πάθεις». Πρόσθεσε ότι η ευαισθησία για τους ανέργους δεν μπορεί να εξαντλείται στις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών γιατί υπάρχουν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνεργοι του ιδιωτικού τομέα.

Για την πωλήτρια, την κομμώτρια και την εργάτρια, είπε η κυρία Μπακογιάννη, δεν υπάρχει κανένας συνδικαλιστικός φορές. «Για τους άνεργους του ιδιωτικού τομέα δεν ειπώθηκε τίποτα από κανέναν, κατέληξε».
Πηγή: skai.gr - Γιάννης Καντέλης