Κλείσιμο

Bloomberg: Η εναλλακτική πραγματικότητα της Ελλάδας συγκρούεται με την Ευρωζώνη

«Η Ελλάδα ξεμένει από χρόνο, χρήματα και φίλους» τονίζει το πρακτορείο Bloomberg σε δημοσίευμά του με τίτλο «Η ελληνική εναλλακτική πραγματικότητα συγκρούεται με την Ευρωζώνη που χάνει την υπομονή της».

«Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ Μισέλ Σαπέν, του οποίου η κυβέρνηση έκανε τον πλέον συμφιλιωτικό θόρυβο προς τα ελληνικά καλέσματα για λιγότερη λιτότητα, εξέφρασε εκνευρισμό με τον Βαρουφάκη. Ο Ισπανός ΥΠΟΙΚ, ο οποίος ανησυχεί για μια εξέγερση κατά της λιτότητας στην πατρίδα του, επίσης σκλήρυνε την ρητορική του» τονίζει.

Το Bloomberg παραπέμπει στη βεβαιότητα που εξέφρασε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ τη Δευτέρα ότι «η έξι εβδομάδων κυβέρνηση κάνει ό,τι χρειάζεται για να διασφαλίσει περισσότερη χρηματοδότηση και να αποφύγει τη χρεοκοπία». Αντιθέτως, συμπληρώνει, οι ομόλογοί του, στη διάρκεια του Eurogroup, έκαναν λόγο για κωλυσιεργία και έλλειψη λεπτομερούς ενημέρωσης για την επιδεινούμενη οικονομική κατάσταση της χώρας.

Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ζήτησαν από τον Βαρουφάκη να κάνει τη γλώσσα του λιγότερο διχαστική. Όπως είπε, οι υπουργοί είναι ενοχλημένοι με τον τρόπο που επικοινωνούσε.

«Ενώ το χάσμα Βορρά – Νότου κάποτε μπορούσε να προσφέρει στην Ελλάδα συμμάχους ενάντια στην υπό τη Γερμανία λιτότητα, πλέον υπάρχουν και πολιτικοί λόγοι για να αποφεύγει κανείς τον Βαρουφάκη» σημειώνει από την πλευρά του ο αρθρογράφος.

Στην Ισπανία το κόμμα κατά της λιτότητας Podemos προηγείται στις περισσότερες δημοσκοπήσεις πριν από τις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν εντός του 2015. Η Πορτογαλία θα κληθεί στις κάλπες τον Σεπτέμβρη ή τον Οκτώβρη και ο πρωθυπουργός Πέδρο Πάσος Κοέλιο των Σοσιαλιστών Δημοκρατών να είναι πίσω στις δημοσκοπήσεις.

«Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθούσε να κτίσει συμμαχίες με την νότια περιφέρεια και ακόμη με την Ιταλία και τη Γαλλία (...) για ποικίλους λόγους αυτές οι χώρες συμμάχησαν με τη Γερμανία» εξηγεί στο πρακτορείο άλλος αναλυτής.

«Αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί οδηγεί σε αυτοκινητικό δυστύχημα» υποστηρίζει αναλυτής. «Και οι δυο πλευρές χρειάζεται να σταματήσουν τις φιγούρες, και να συμφωνήσουν το συντομότερο δυνατόν, ειδάλλως εισέρχεσαι στο σημείο που συμβαίνουν ατυχήματα, και σε αυτό το σημείο τα ατυχήματα μπορεί να είναι επικίνδυνα» προειδοποιεί.

«Τι στο καλό κάνει ο Τσίπρας;»


«Τι στο καλό κάνει ο Τσίπρας;» διερωτάται στο μεταξύ σε σημερινό (Τετάρτη) άρθρο του ο κορυφαίος οικονομικός αναλυτής Βόλφγκανγκ Μινχάου.

«Είτε είναι απίστευτα υπολογισμένη κίνηση, είτε απίστευτα ηλίθια. Ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύθηκε την Τρίτη να επιδιώξει πολεμικές αποζημιώσεις από το Βερολίνο ενώπιον του ελληνικού κοινοβουλίου. Αυτό (η δήλωση Τσίπρα) έρχεται παράλληλα με την απειλή του υπουργού Δικαιοσύνης να δώσει το πράσινο φως για την κατάσχεση της γερμανικής κρατικής περιουσίας στην Ελλάδα για την αποζημίωση των θυμάτων (των ναζί), σύμφωνα με την Καθημερινή» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πηγή: skai.gr