Με συντριπτική πλειοψηφιά αλλά όχι ομοφωνία, η έγκριση της συμφωνίας από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Με ενδεικτική ψηφοφορία σχετικά με τη συμφωνία στο Eurogroup ολοκληρώθηκε η μαραθώνια συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά από σχεδόν 12 ώρες συνεδρίασης, η ΚΟ ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία τη συμφωνία της κυβέρνησης. Πέντε βουλευτές ψήφισαν αρνητικά και 5 επέλεξαν το λευκό.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση ξεκινά άμεσα το νομοθετικό έργο της, τηρώντας την εντολή που πήρε από τους πολίτες, λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα πορευτεί με πυξίδα την τήρηση της λαϊκής εντολής.

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας είχε καλέσει τους βουλευτές να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους ως προς το περιεχόμενο της συμφωνίας.

«Θέλω να ξέρω αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τη συμφωνία. Αν υπάρχει κάποιος που θα καταψήφιζε θέλω να το πει εδώ» ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός.

Κατά τη συνεδρίαση, υποβλήθηκαν πολλές ερωτήσεις από βουλευτές και διατυπώθηκαν επιφυλάξεις για επί μέρους θέματα όπως αυτό των ιδιωτικοποιήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης άσκησε κριτική σχετικά με το ότι δεν υπήρχε -όπως σημείωσε- ενημέρωση-συζήτηση για τους χειρισμούς της κυβέρνησης πριν τη διεξαγωγή των Eurogroup, καθώς επίσης για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων.

Πηγή: skai.gr