Σακελλαρίδης: Αργά το βράδυ η ανακοίνωση του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας

Αργά απόψε Κυριακή θα ανακοινωθεί το όνομα του προτεινόμενου από την κυβέρνηση Προέδρου της Δημοκρατίας, ανακοίνωσε μέσω του ΣΚΑΪ ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο «ότι η κυβέρνηση δεν έχει καταλήξει στο πρόσωπο.» Για το θέμα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία μέσα στις επόμενες ώρες. 

Σύμφωνα
με τα σενάρια επικρατέστερος υποψήφιος είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ έχουν ακουστεί και τα ονόματα της συγγραφέως Ιωάννας Καρυστιάνη και του πρώην βουλευτή και υπουργού Μανόλη Δρεττάκη.

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τηρήσει τη δέσμευσή της, τη λαϊκή εντολή της 25ης Γενάρη, και να μη μπει σε λογική συνέχισης ενός προγράμματος με τα χαρακτηριστικά που είχε» υπογράμμισε ο κ. Σακελλαρίδης την ώρα που η αντίστροφη μέτρηση της Δευτέρας για το Eurogroup έχει αρχίσει.

«Δεν είναι πείσμα...
Είναι απολύτως ορθολογικό αυτό που λέμε» σημείωσε, εξηγώντας ότι «γίνεται συνεχής διαβούλευση σε όλα τα επίπεδα όλο το προηγούμενο διάστημα (...) η Ελλάδα θα κάνει τα πάντα για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία» πρόσθεσε. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε δε, λόγο για «μεγάλη πρώτη νίκη της χώρας που θέσαμε την ατζέντα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Υπάρχει ομάδα κρατών που βλέπει με θετικό μάτι τις θέσεις της κυβέρνησης, πέραν αυτών που τηρούν σκληρή γραμμή» σημείωσε.

«Πρωτογενή πλεονάσματα 4,5% για το 2015 και 3,5% το 2016 δεν μπορούν να υπάρξουν» εξήγησε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. «Η Ελλάδα θέλει να σεβαστεί τους κανόνες και τις δεσμεύσεις της απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και όχι στο μνημόνιο» τόνισε.

«Στη δημόσια διοίκηση πρέπει να υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό» ανέφερε δε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργου Κατρούγκαλου για προσλήψεις.

Λύση «έστω και στο και 5'» και αμοιβαία σύγκλιση με τους εταίρους προαναγγέλλει ο Γιάνης Βαρουφάκης με συνέντευξη του στην Καθημερινή της Κυριακής. 

Όπως επισημαίνει ο κ. Βαρουφάκης, «όλοι θα κάνουμε το καθήκον μας ώστε να μην υπάρξει κανένα ζήτημα που να υπονομεύσει την ενότητα της Ευρωζώνης.»

Τις δυσκολίες που υπάρχουν για να επιτευχθεί σύγκλιση με τους Ευρωπαίους εταίρους, επισημαίνει με δήλωσή του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Διεκδικούμε μια συμφωνία που θα διατηρεί αυτούσιο τον ενιαίο χαρακτήρα και τον ριζοσπαστικό προσανατολισμό του κυβερνητικού προγράμματος» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Πηγή: skai.gr