Παπανδρέου: Δεν είμαστε παρακολούθημα κανενός

To στίγμα του για την επόμενη ημέρα έδωσε από το Αγρίνιο ο Γιώργος Παπανδρέου λέγοντας ότι το Κίνημα - Σοσιαλιστών Δημοκρατών «δεν θα γίνει παρακολούθημα κανενός» και «ακόμη περισσότερο δεν μπορούμε να είμαστε ουραγός της δεξιάς επισφραγίζοντας συντηρητικές και πελατειακές πολιτικές».

Τόνισε ωστόσο πως «ο πρωταγωνιστικός ρόλος» των Δημοκρατών Σοσιαλιστών ειναι «αναντικατάστατος για κυβερνητικές συνεργασίες με ξεκάθαρο προοδευτικό πλαίσιο».

Αναφερόμενος στο «διαζύγιο» με το ΠΑΣΟΚ, επανέλαβε πως επέλεξε τη ρήξη με το κομματικό κατεστημένο [...] όπως και ο Ανδρέας το ‘74» και σημείωσε ότι όσοι δεν θέλουν να καταλάβουν μιλούν για διάσπαση.

Άσκησε παράλληλα κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάσει, λέγοντας ότι «κάποιοι θέλουν να κυβερνήσουν στο όνομα της αριστεράς αλλά έχουν αγκαλιάσει το ρουσφέτι και την πελατειακή λογική».

Αναφερόμενος στην πρωθυπουργική του θητεία μεταξύ 2009 και 2011, είπε πως μπροστά στην ανάγκη να μη διαταραχθεί η κυβερνητική σταθερότητα και η πορεία της χώρας «κατάπιε» πολλά, ανέχτηκε συμπεριφορές που γνώριζε «οτι μας πλήγωναν», «στρογγυλέματα θέσεων» και «συμβιβασμούς».

Παραδέχτηκε πως θα μπορούσε να είχε υπάρξει πιο αποφασιστικός, όπως τόνισε πως δεν έπαιξε τη χώρα «στα ζάρια». Τόνισε δε πως το μνημόνιο δεν θα ήταν αναγκαίο αν δεν είχε προηγηθεί η «πορεία προς το χάος» την περίοδο 2004-2009.

Μικροένταση σημειώθηκε πάντως έξω από το χώρο όπου μίλησε ο πρώην πρωθυπουργός, καθώς ομάδα πολιτών τον αποδοκίμασε με συνθήματα και πανό.
Πηγή: skai.gr