Εκλογή Δήμα, ανασχηματισμό και εκλογές το 2015 προτείνει ο Αντώνης Σαμαράς

Συναινετική πρόταση για εκλογή του Σταύρου Δήμα από την παρούσα Βουλή έκανε ο πρωθυπουργός σε έκτακτο διάγγελμα από το Μέγαρο Μαξίμου, λέγοντας παράλληλα ότι μπορεί να επισπευσθεί ο προσδιορισμός των εκλογών ακόμα και «στα τέλη του 2015», ενώ άφησε ανοιχτή τη διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος με φιλο-ευρωπαϊκές δυνάμεις μετά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Ο Αντώνης Σαμαράς απηύθυνε έκκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να στηρίξουν την εκλογή του Σταύρου Δήμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και τόνισε πως «δεν πρέπει να γίνουν [πρόωρες] εκλογές».

Υπογράμμισε πως η «στάση ευθύνης» δεν επιτρέπει να η χωρά να μπει σε νέα περίοδο αβεβαιότητας, τη στιγμή που απαιτείται να θωρακιστεί η ελληνική οικονομία για την επόμενη μέρα μετά το μνημόνιο.

«Πρώτα να τελειώσουμε τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και να ολοκληρώσουμε τη συνταγματική αναθεώρηση σε συνθήκες ηρεμίας και ασφάλειας. Και μετά, θωρακισμένοι οικονομικά και πολιτικά, μπορούμε να βρούμε το κατάλληλο χρονοδιάγραμμα για εθνικές εκλογές ακόμα και στο τέλος του 2015», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στις αλλεπάλληλες καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών, ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε ευθέως επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε πως «πρωταγωνιστεί» σε προσπάθειες που «δηλητηριάζουν» τη δημοκρατία αλλά «πάντοτε διαψεύδονται».

Υπενθύμισε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο πρώτος που είχε πει από το βήμα της Βουλής πως κάθε βουλευτής που θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό αλλά θα υπερψηφίσει Πρόεδρο θα είναι εξαγορασμένος, και χαρακτήρισε μάλιστα ως βουλευτές «συνεργαζόμενους» με την Κουμουνδούρου τον Οδυσσέα Βουδούρη και τον Θεόδωρο Παραστατίδη.

«Όμως οι βουλευτές δεν υποκύπτουν σε τέτοια εκστρατεία σπίλωσης», συμπλήρωσε.

Ο κ. Σαμαράς άφησε αιχμές και για τον Πάνο Καμμένο, χωρίς να τον κατονομάσει, κάνοντας λόγο για «γνωστό συνεργάτη» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλήγοντας, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «κάτω από συνθήκες προεκλογικής πόλωσης, μόνον αφελείς θα πίστευαν ότι μπορεί κανείς να διαπραγματεύεται για την οικονομία μας ή να αλλάζει το Σύνταγμά μας. Αυτό λέει η φωνή της ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό».


Πηγή: skai.gr