Στην Αθήνα ο Πιέρ Μοσκοβισί δυο μέρες πριν την πρώτη ψηφοφορία για Πρόεδρο

Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί από σήμερα Δευτέρα ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος, μέσω της «Καθημερινής της Κυριακής» έχει ήδη στείλει μήνυμα υπέρ της εκλογής του Σταυρού Δήμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

«Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μέσω της εκπροσώπου του έστειλε ένα μήνυμα ότι σαφώς θα θέλαμε η τωρινή Βουλή να εκλέξει Πρόεδρο και ο κ. Δήμας που ήταν επίτροπος είναι καλός άνθρωπος», δήλωσε χαρακτηριστικά στην «Καθημερινή» ο κ. Γιούνκερ. 

«Δουλεύουμε με αυτούς που θέλουν την Ελλάδα στην Ευρώπη», σημείωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του στην ΚτΚ ο κ. Μοσκοβισί.

Το μεσημέρι, στις 15:00, ο κ. Μοσκοβισί θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη.

Ακολούθως, θα επισκεφθεί το εργοτάξιο του υπό κατασκευή σταθμού του μετρό «Αγία Βαρβάρα» παρουσία του υπουργού Μεταφορών. Στη συνεχεία θα συναντηθεί με εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων και αμέσως μετά με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης (18:30), Κυριάκο Μητσοτάκη.

Την Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου ο κ. Μοσκοβισί έχει προγραμματίσει συνάντηση με τον πρόεδρο της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα και στη συνέχεια θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο κτήριο της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ