Κλείσιμο

Βενιζέλος προς Γκάμπριελ: H ελληνική κυβέρνηση θα διασφαλίσει τη σταθερότητα

Η ανάγκη πολιτικής σταθερότητας στην Ελλάδα καθώς και η διμερής οικονομική, εμπορική και ενεργειακή συνεργασία συζητήθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση του Ευ. Βενιζέλου με τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στο Βερολίνο.

Όπως είπε μετά τη συνάντηση ο κ. Βενιζέλος, στόχος των συναντήσεων του με τον κ. Σόιμπλε και τον κ. Γκάμπριελ είναι η υποστήριξη της έγκρισης της δίμηνης παράτασης που θα συζητηθεί στο γερμανικό κοινοβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διαβεβαίωσε τους κυρίους Γκαμπριελ και Σόιμπλε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα διασφαλίσει τους όρους σταθερότητας συνεχίζοντας τις διαβουλεύσεις με την τρόικα, ώστε μετά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, να υπάρχει ένα καθαρό δίμηνο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Την ίδια ώρα κύκλοι της ελληνικης Αντιπροεδρίας, απορρίπτουν τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, κάνοντας λόγο για «σενάρια εκτός εποχής».

Οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν ότι δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένουν κάποιοι πως «θα τους χαριστούν οι εταίροι αν αθετήσουν τις συμφωνίες μας», υπογραμμίζοντας ότι αν διενεργηθούν πρόωρες εκλογές, η έκβασή τους θα κριθεί προεκλογικά και όχι με τα δεδομένα των σημερινών δημοσκοπήσεων.
Πηγή: skai.gr