Βενιζέλος για Πρόεδρο: Δεν μετράμε κουκιά, αλλά συνειδήσεις και ιστορικές ευθύνες

«Δεν μετράμε κουκιά, αλλά συνειδήσεις και ιστορικές ευθύνες» υπογράμμισε για την Προεδρική εκλογή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε εκδήλωση του Τομέα Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ με θέμα: «Οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις στο Κράτος και την Αυτοδιοίκηση».

«Ο Σταύρος Δήμας πιστεύω ότι είναι η καλύτερη επιλογή, ο καταλληλότερος διάδοχος του Κάρολου Παπούλια» επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Όπως τόνισε ο κ. Βενιζέλος, την υποψηφιότητα για την Προεδρία σκέφτηκαν πολύ προσεκτικά με τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

«Γιατί για να πετύχουμε, καταλήξαμε στην επιλογή ενός προσώπου που εκπληρώνει στο ακέραιο τις προδιαγραφές του προεδρικού αξιώματος» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι επέλεξαν τον κ. Δήμα, «ένα πολιτικό πρόσωπο μετριοπαθές, με μακρά διαδρομή, ευπαρουσίαστο διεθνώς, με μεγάλη υπουργική και κυβερνητική εμπειρία, καταξιωμένο ως Επίτροπος Περιβάλλοντος στην ΕΕ και μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντα του ρυθμιστή του πολιτεύματος, του εκπροσώπου της εθνικής ενότητας, του συμβόλου της συναίνεσης».

Η κυβέρνηση αποφάσισε να αποκαταστήσει πλήρως την πολιτική σταθερότητα επισπεύδοντας την εκλογή Προέδρου υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε τηλεοπτικό διάγγελμά του.

«Επίσπευση της προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία» χαρακτήρισε την επίσπευση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών. 


Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ