Βούλτεψη: Βλάπτουν τη δημοκρατία όσοι διαδίδουν τα περί χρηματισμού βουλευτών

Κατάθεση στον εισαγγελέα Π. Παναγιωτόπουλο, που ερευνά τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών ενόψει της προεδρικής εκλογής, έδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, η κ. Βούλτεψη κλήθηκε προκειμένου ο εισαγγελέας να διακριβώσει αν υφίσταται δήλωση του πρωθυπουργού -που φέρεται να είπε πως «είναι δεδομένοι ή θα βρεθούν με κάθε τρόπο οι 180», δήλωση που, σύμφωνα με πληροφορίες, επικαλέστηκαν κάποιοι μάρτυρες στις καταθέσεις τους. Η κ. Βούλτεψη φέρεται να υποστήριξε πως τέτοια επίσημη δήλωση δεν υπάρχει.

Η κ. Βούλτεψη, σε δήλωσή της μετά την κατάθεσή της στον εισαγγελέα, είπε: «Όσοι με αστήρικτες καταγγελίες και χωρίς στοιχεία δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή της χώρας προσφέρουν ηθική νομιμοποίηση σε αυτούς που αντιμάχονται τη δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό».

Σε ερώτηση για ποιον λόγο έγιναν αυτές οι καταγγελίες, η μάρτυρας απάντησε: «Όλο αυτό γίνεται για καθαρά μικροπολιτικούς λόγους».

«Μυθεύματα» χαρακτήρισε, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον του εισαγγελέα ο εφοπλιστής Ανδρέας Μαρτίνος τα όσα γράφτηκαν περί συζητήσεων για «κουμπάρα» ενόψει της προεδρικής εκλογής, στη δεξίωση που ακολούθησε μετά το γάμο της κόρης του με τον γιο του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές ο κ. Μαρτίνος είπε ότι σε καμία περίπτωση δεν έπεσαν στην αντίληψη του τέτοιες συζητήσεις.

Τις επόμενες ημέρες έχει κληθεί να καταθέσει ο επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος απουσιάζει στο εξωτερικό.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ