Σταϊκούρας: Εθνική ανάγκη η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Εθνική, επιτακτική ανάγκη για να διαφυλαχθούν όλα όσα έχουν επιτευχθεί στη χώρα με μεγάλο κόπο και μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού, χαρακτήρισε την ψήφο εμπιστοσύνης προς τη κυβέρνηση, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Αφήνοντας αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός άσκησε σκληρή κριτική σε όσους καλλιεργούν ψευδαισθήσεις και μοιράζουν ανεύθυνα, όπως είπε, τα πάντα στον ελληνικό λαό και έκανε λόγο για επικίνδυνους ακροβατισμούς.

«Η κυβέρνηση με αισιοδοξία, αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση συνεχίζει την οικονομική της πολιτική η οποία οδηγεί βήμα-βήμα στην έξοδο της χώρας από την κρίση» επεσήμανε ο κ. Σταϊκούρας.

Μια ακόμη πρόταση για κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας κοινού στόχου, με πρωθυπουργό κοινή αποδοχής, έκανε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός. Ο κ. Κρεμαστινός τόνισε ότι αυτό μπορεί να γίνει ακόμα και με εναλλακτική πρωθυπουργία.

«Δεν μας αφορούν αυτά τα σενάρια. Δεν μας αφορούν. Εμείς θεωρούμε ότι αυτή τη στιγμή ο τόπος έχει ανάγκη από μια ισχυρή κυβέρνηση που θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας και θα μας βγάλει από το μνημόνιο και από την κρίση. Κατά συνέπεια δεν ψάχνουμε άλλους τρόπους για να συνεχιστεί η ίδια πολιτική» ξεκαθάρισε πάντως στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης

Από την πλευρά του, ο στενός συνεργάτης του Ανδρέα Λοβέρδου, ανεξάρτητος βουλευτής Χρήστος Αηδόνης, δήλωσε ότι δε θα στηρίξει την κυβέρνηση με ψήφο εμπιστοσύνης.

Με ονομαστική ψηφοφορία κορυφώνεται τα μεσάνυχτα της Παρασκευής η τριήμερη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Η κυβέρνηση αναμένει τουλάχιστον 155 θετικές ψήφους.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ, ΑΜΠΕ