Ερώτηση 25 βουλευτών σε πρωθυπουργό και υπ. Αγρ. Ανάπτυξης για ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ

Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον πρωθυπουργό και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με τα αποτελέσματα των ελέγχων για τις χρηματοδοτήσεις της ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ, κατέθεσαν στη Βουλή 25 βουλευτές από τη ΝΔ, τους ΑΝΕΛ και ανεξάρτητοι.

Οι βουλευτές αφήνουν αιχμές για τους χειρισμούς του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανασίου Τσαυτάρη καθώς αναφέρουν ότι τα πορίσματα των υπηρεσιών που διεξήγαγαν τους ελέγχους δεν έχουν δημοσιοποιηθεί με συνέπεια να παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα όπως και τα σχετικά ερωτήματα που ετέθησαν στον Υπουργό κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Όπως τονίζουν οι βουλευτές, επειδή πρακτικές διαχείρισης που ζημιώνουν το δημόσιο είναι αδιανόητες και είναι καθολική απαίτηση να χυθεί άπλετο φώς και να εξακριβωθεί που ξοδεύτηκαν τα χρήματα των φορολογουμένων, καλείται ο κ. Τσαυτάρης να απαντήσει αν προέβη σε σειρά ενεργειών για τη διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος, όπως μεταξύ άλλων αν η ηγεσία του Υπουργείου κατέθεσε σχετικό ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για τις ενδεδειγμένες ενέργειες, αν απαιτείται αποστολή των πορισμάτων στον οικονομικό εισαγγελέα.

Μάλιστα οι 25 καταλήγουν
, σημειώνοντας ότι αν δεν έγιναν όλα όσα για τα οποία ερωτούν, ζητούν από τον κ. Τσαυτάρη τους λόγους «για τους οποίους δεν πράξατε μέχρι σήμερα αυτό που οφείλατε από την αρχή να κάνετε για τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και των χρημάτων του ελληνικού λαού» τονίζουν χαρακτηριστικά.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου