Κλείσιμο

Βενιζέλος: Οι αγορές ψήφισαν Ελλάδα

Η Ελλάδα επανέρχεται στην ομαλότητα, γινόμαστε ξανά αυτεξούσιοι, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στην επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι "οι αγορές ψήφισαν Ελλάδα". 

«Το μεγάλο γεγονός είναι η επάνοδος στις χρηματαγορές. Είναι η επίσημη πανηγυρική, χειροπιαστή επιβεβαίωση της αλλαγής σελίδας, στη χώρα. Γινόμαστε ξανά αυτεξούσιοι... Δε γλιτώσαμε απλά τη χρεωκοπία και την καταστροφή, γινόμαστε η Ελλάδα που ξέρουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Τόνισε ότι η χώρα μας βγαίνει από το μνημόνιο, πλησιάζουμε στη στροφή και υπογράμμισε ότι το χρέος για τις αγορές είναι απολύτως βιώσιμο.

«Οι αγορές δίνουν αποστομωτική απάντηση. Ξαναγινόμαστε η Ελλάδα που ξέρουμε. Και όλα αυτά έγιναν με τις θυσίες και τους κόπους του ελληνικού λαού. Στον λαό ανήκει αυτή η τιμή», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

Σημείωσε οτι θα αποκατασταθούν οι αδικίες και θα ξαναβρούμε το επίπεδο ζωής που είχαμε πριν το 2010.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, επιτέθηκε σφοδρότατα στην αντιπολίτευση, λέγοντας «στην Ελλάδα έχουμε αρχηγούς που στεναχωριούνται που η χώρα επιστρέφει στην ομαλότητα. Αντί να χαίρονται με τη χαρά της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, λυπούνται γιατί ζουν πολιτικά ως παράσιτα του μνημονίου» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.».

Αναφερόμενος στη σημερινή διαδικασία, είπε ότι υπήρξε υπερκάλυψη του ζητούμενου ποσού τουλάχιστον 8 φορές. 

Για την επιτυχημένη
επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, την υπόθεση Μπαλτάκου, τις ευρωεκλογές και άλλα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας μιλάει στις 9 το βράδυ στα Νέα του ΣΚΑΪ στις 21:00 και τη Σία Κοσιώνη ο Ευάγγελος Βενιζέλος. 
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ