Κάλεσμα για συμπόρευση σοσιαλιστικών δυνάμεων από Σουλτς, στηρίζουμε αυτόνομα το μήνυμα ΔΗΜΑΡ

Κάλεσμα για συμπόρευση όλων των σοσιαλδημοκρατικών και σοσιαλιστικών δυνάμεων που αυτοπροσδιορίζονται στο χώρα της κεντροαριστεράς στη χώρα μας υπό τη σκέπη της συμμαχικής «Ελιάς» απηύθυνε ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρτιν Σουλτς, καλώντας εμμέσως τη ΔΗΜΑΡ να συνεργαστεί με το νέο συνασπισμό.

«Για το καλό της Ελλάδας και της Ευρώπης θα πω σε όλους όσοι διστάζουν [...] ότι χρειαζόμαστε την υποστήριξή σας για να προχωρήσουμε« δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σουλτς.

«Στις Ευρωεκλογές δίνεται μια μάχη ιδεών, μία μάχη μεταξύ του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, για μια άλλη Ευρώπη και το Σοσιαλιστικό Κόμμα σηκώνει το βάρος να παρουσιάσει μια άλλη αφήγηση για την Ευρώπη», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, προσφωνώντας τον κ. Σούλτς.

Αναφερόμενος στην επικείμενη συνάντηση του κ. Σουλτς με τον κ. Κουβέλη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο κ. Σουλτς θα έχει άλλη μία ευκαιρία να πει στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ πόσο μεγάλη σημασία έχει η συσπείρωση, καθώς, όπως είπε, «πρέπει να μπορέσουμε να αλλάξουμε την κατάσταση στην Ευρώπη, στην Ελλάδα και στο Νότο».

Ωστόσο, από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης απέρριψε για άλλη μια φορά το κάλεσμα για ένταξη στην Ελιά.

Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι η «ΔΗΜΑΡ - Προοδευτική Συμμαχία» υποστηρίζει την υποψηφιότητα Σουλτς αυτόνομα και επισήμανε ότι «κανένας δεν έχει το μονοπώλιο στην Ελλάδα να δηλώνει ευρωσοσιαλιστής».

Συγκεκριμένα, μετά τη συνάντηση με τον Μαρτιν Σουλτς, δήλωσε: «Η ΔΗΜΑΡ - Προοδευτική Συνεργασία μετέχει στην προσπάθεια αυτή αυτόνομα και ισότιμα προς όποια άλλη πολιτική δύναμη από την Ελλάδα θέλει να υποστηρίζει την υποψηφιότητα του κ. Μάρτιν Σούλτς.

Το απόγευμα της Δευτέρας, στις 19:00, η ΔΗΜΑΡ πραγματοποιεί μεγάλη εκδήλωση για την Κεντροαριστερά με τη συμμετοχή όλων των προσώπων που υπογράφουν την Διακήρυξη για τον τρίτο πόλο.

Ομιλητής θα είναι ο Φώτης Κουβέλης.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ