Κλείσιμο

«Μάχη» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ σε Αττική και Μακεδονία, δείχνει νέα δημοσκόπηση

Σκληρή μάχη ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη θέση στην πρόθεση ψήφου στις Ευρωεκλογές σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία δείχνει με δημοσκόπηση της Kappa Research για το Βήμα της Κυριακής.

Πιο συγκεκριμένα, στην Αττική ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 20,1% και ακολουθεί η ΝΔ με 17,6%. Τρίτο κόμμα, αλλά με μειωμένη δύναμη, η Χρυσή Αυγή με 7,2%.

Ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,3%, το ΠΟΤΑΜΙ με 5,9%, το ΠΑΣΟΚ με 4%, οι ΑΝΕΛ με 3,5%, ενώ η ΔΗΜΑΡ λαμβάνει 2,2%. Με τα ποσοστά αυτά τα ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ κινδυνεύουν να μείνουν ακόμα και εκτός Ευρωκοινοβουλίου.

Ωστόσο, ιδιαίτερα υψηλό είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων, που φτάνει το 23,4%, ποσοστό αρκετά υψηλό για να ανατρέψει τα δεδομένα.

Σε αντίθετη κατάταξη είναι τα δυο πρώτα κόμματα στην Κεντρική Μακεδονία. Στην πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές προηγείται η ΝΔ με 21,3% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 17,4%.

Τρίτο κόμμα είναι το ΠΟΤΑΜΙ με 8,1% και ακολουθούν ΧΑ με 6,9%, ΚΚΕ με 5,4%, ΠΑΣΟΚ με 4,2%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,2% και ΔΗΜΑΡ με 1,9%.

Και στην Κεντρική Μακεδονία πάντως είναι ιδιαίτερα υψηλό το ποσοστό των αναποφάσιστων, που φτάνουν το 24,1%.

Επικράτηση Σγουρού στην Περιφέρεια Αττικής

Για την περιφέρεια Αττικής, στον Πρώτο Γύρο ο Γιάννης Σγουρός λαμβάνει 23,9% και ακολουθούν η Ρένα Δούρου με 18,6% και ο Γιώργος Κουμουτσάκος με 12,2%.

Στο Δεύτερο Γύρο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, εάν ο κ. Σγουρός αναμετρηθεί με τη Ρένα Δούρου θα επικρατήσει με ποσοστό 41%, ενώ αν αναμετρηθεί με τον κ. Κουμουτσάκο θα κερδίσει με 42,5%.

Σε περίπτωση που αναμετρηθούν η Ρένα Δούρου με τον Γιώργο Κουμουτσάκο, η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 38,7%.

Νίκη Καμίνη στην Αθήνα, Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη

Στο Δήμο Αθηναίων, στον πρώτο γύρο, προηγείται ο Γιώργος Καμίνης με 25,8% και ακολουθούν ο Άρης Σπηλιωτόπουλος με 14,5% και ο Γαβριήλ Σακελαρίδης με 14,3%. Ο Ηλίας Κασιδιάρης λαμβάνει 11,6%, ο Νικήτας Κακλαμάνης 9,7%, ο Νίκος Σοφιανός με 6,5%, ο Βασίλης Καπερνάρος με 3,7% και ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος με 1,9%.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο κ. Καμίνης επικρατεί και στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών σε όλους τους πιθανούς συνδυασμούς.

Στο Δήμο Θεσσαλονίκης, ο Γιάννης Μπουτάρης έχει καθαρά την πρώτη θέση με 42,3%, και ακολουθεί ο Σταύρος Καλαφάτης με 22,7%.

Σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση, ο κ. Μπουτάρης επικρατεί και στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών σε όλους τους πιθανούς συνδυασμούς.

Προβάδισμα Τζιτζικώστα

Στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τέλος, προηγείται ο Απόστολος Τζιτζικώστας με 23,8% και ακολουθούν ο Γιάννης Ιωαννίδης με 18,5% και ο Μάρκος Μπόλαρης με 10,6%.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ