Κλείσιμο

Σταθάκης: Το μνημόνιο και η τρόικα τελειώνουν τη μέρα που θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση

«Το μνημόνιο και η τρόικα τελειώνουν τη μέρα που θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση» δήλωσε σήμερα Παρασκευή στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης προσθέτοντας πως «η παραποίηση δηλώσεων από αφελείς μπορεί να απευθύνεται μόνο σε αφελείς».

Ο αρμόδιος τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε πως «το μοναδικό θέμα διαπραγμάτευσης με τους εταίρους είναι η δανειακή σύμβαση και η αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους. Μέρος της επαναδιαπραγμάτευσης είναι η αναστολή πληρωμής τόκων μέχρις ότου επανέλθει η οικονομία σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης».

Η δήλωση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Σίμου Κεδίκογλου που έκανε εκ νέου λόγο για αντικρουόμενες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το ζήτημα του μνημονίου.

«Προ 20 ημερών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Τσίπρας, δήλωσε ότι "πρώτη πράξη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η ακύρωση του Μνημονίου". «Σήμερα ο αρμόδιος τομεάρχης Ανάπτυξης κ. Σταθάκης δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ "δεν θα επαναδιαπραγματευτεί το Μνημόνιο", αλλά "θα επαναδιαπραγματευτεί τη δανειακή σύμβαση". Τελικά ποιον νομίζουν ότι μπορούν να κοροϊδέψουν;», διερωτήθηκε.

Η αξιωματική αντιπολίτευση απάντησε, σημειώνοντας ότι η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου είναι «ενδεικτική της κυβερνητικής ανοησίας, στην προσπάθειά της να αντιπαρατεθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ».
Σε σχετική της ανακοίνωση τόνιζει πως «είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο για κανέναν λόγο, αφού θα το ακυρώσει» και πως αυτήν τη θέση διατύπωσε ο κ. Σταθάκης..


Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ