Οργή στον ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Κάρας – Σκουρλέτης: Xoντροκομμένη και ψευδής επίθεση

Μείζον θέμα για τον Αλέξη Τσίπρα προκαλούν όσα είπε την Τετάρτη ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Ότμαρ Κάρας, που βρίσκεται στην Αθήνα ως επικεφαλής της επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου που ελέγχει τα πεπραγμένα της τρόικας.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κάρας, τόνισε ότι στη συνάντηση που είχε για περισσότερο από μια ώρα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στο Στρασβούργο στις 11 Δεκεμβρίου «τον ρώτησε ποια είναι η εμπειρία του από την τρόικα -ως ηγέτης της αντιπολίτευσης - ποιοι οι στόχοι του, οι προτάσεις του και επί μια ώρα ο κ. Τσίπρας δεν έλεγε τίποτα».

Για χοντροκομμένη και ψευδή επίθεση από τον κ. Κάρας στον κ. Τσίπρα έκανε λόγο ο Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τον Κώστα Αλατζά. «Πρόκειται για απρέπεια και χοντράδα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου ότι «έκανε το χατίρι στον φίλο του κ. Σαμαρά και δε σεβάστηκε ούτε την ιδιότητά του, ούτε τη χώρα που τον φιλοξενεί.»

Σημείωσε ότι στην συνάντησή τους στο Στρασβούργο, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει και προφορικά και γραπτώς μέσα από τη Μαύρη Βίβλο τις συστάσεις του.

«Τις εναλλακτικές προτάσεις τις καταθέτουμε στον ελληνικό λαό πρώτ’ απ’ όλα. Αυτός αποφασίζει για την τύχη του όχι ο κ. Κάρας και η τρόικα» τόνισε το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Σκουρλέτης πρόσθεσε για τις δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου ότι «από τη στιγμή που ο Γλέζος αποσαφήνισε τα όσα είπε, ας μην προσπαθούμε να τον ερμηνεύσουμε. Ερώτημα τέθηκε από ορισμένους συστημικούς κύκλους. Δεν υπάρχει περίπτωση να σκεφτούμε να πορευτούμε με αυτούς που ευθύνονται για την κατάντια της χώρας. Εθνική είναι η προσπάθεια να απαλλαγούμε από την πολιτική του μνημονίου και την τρόικα.»

«Ψευδείς και συκοφαντική ισχυρισμοί»

Για «ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς» του ομοϊδεάτη της κ. Μέρκελ και του κ. Σαμαρά κάνουν λόγο τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με κοινή ανακοίνωσή τους, ενώ κύκλοι του κόμματος ανέφεραν ότι οι δηλώσεις Κάρας εγείρουν πολιτικό θέμα.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές Νάντια Βαλαβάνη και Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής, με κοινή τους ανακοίνωση, είπαν ότι "τους απαράδεκτους αυτούς ισχυρισμούς δεν μπορούσε να πιστέψει ούτε η μεταφράστρια" η οποία μεταφράζοντας όσα έλεγε ο κ Κάρας, είπε Κύπρος, αντί για το όνομα του κ. Τσίπρα.

Σημειώνουν ακόμα ότι οι ισχυρισμοί αυτοί γεννούν ερωτηματικά και τονίζουν ότι δεν τους υιοθέτησε ο έτερος των συνεισηγητών Χοάνγκ Γκοτς στο γεύμα των ευρωβουλευτών με το προεδρείο του ελληνικού κοινοβουλίου και αναφέρουν ότι "δεν πρόκειται να εμποδίσουν την έρευνα που ξεκίνησε το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, και θα είναι κόλαφος για τα μνημόνια και τους υποστηρικτές της τρόικα».

«Αν ξέραμε τι είπε θα τον είχαμε διώξει κακείν κακώς»

Σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ άργησε να αντιδράσει σε όσα δήλωσε ο κ. Κάρας, καθώς οι αναφορές του δεν έγιναν αρχικά κατανοητές, επειδή η μεταφράστρια, λόγω της προφοράς του κυρίου Κάρας, είπε «Κύπρος», αντί για Τσίπρας.

Ο κ. Λαφαζάνης μάλιστα φέρεται να είπε ότι «αν ξέραμε ότι ο κ. Κάρας είχε αναφερθεί στον κ. Τσίπρα θα τον είχαμε διώξει κακείν κακώς».

Στις 11 το πρωί η αντιπροσωπεία των ευρωβουλευτών θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και στις 12 θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αντιδράσει έντονα στις αρχές του μήνα όταν είχε αναβληθεί τότε η επίσκεψη στην Αθήνα της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου. Μάλιστα, η αξιωματική αντιπολίτευση είχε αφήσει για την αναβολή αιχμές τόσο εναντίον του Αντώνη Σαμαρά όσο και του κ. Σουλτς, τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου και υποψήφιο της Κομισιόν με τους Ευρωσοσιαλιστές.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ