Κοντογεώργος για υπόθεση απιστίας: Δεν υπάρχει κανένα θέμα παραίτησης μου

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα παραίτησης μου» δήλωσε κατηγορηματικά στον ΣΚΑΪ και την Πρώτη Γραμμή ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κοντογεώργος, αναφερόμενος τις διώξεις για απιστία τις οποίες άσκησε ο εισαγγελέας Καρπενησίου σε 18 νομαρχιακούς συμβούλους, μεταξύ των οποίων και τον ίδιο.

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα ούτε από τη ΝΔ. Ο ίδιος ζήτησα την άρση της ασυλίας μου από τη βουλή των Ελλήνων προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση σε βάθος. Να μην υπάρχει καμία σκιά σε κανένα επίπεδο. Αρνούμαστε τις κατηγορίες αυτές και στο επόμενο στάδιο θα διαφανεί πλήρως» τόνισε. Ο κ. Κοντογεώργος παραδέχτηκε πάντως ότι πράγματι δεν είχε πληρωθεί καμία δόση από το δάνειο.

Η εισαγγελία άρχισε να ερευνά την υπόθεση το 2010, μετά την εγγύηση που παρείχε η τότε Νομαρχία Ευρυτανίας σε εταιρεία της και συγκεκριμένα την «Ευρυτανία ΑΕ» για να πάρει δάνειο 4,7 εκατ. ευρώ από το ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Στη συνέχεια η έρευνα της εισαγγελίας επεκτάθηκε και στις αποφάσεις του ΔΣ της «Ευρυτανία ΑΕ» για διάθεση των χρημάτων από το δάνειο μαμούθ αλλά και σε αυτούς που εισέπραξαν χρήματα, όπου ερευνάται αν τα εισέπραξαν νομίμως ή όχι.

Η συγκεκριμένη εταιρεία δεν ανταποκρίθηκε ποτέ στις δόσεις του δανείου, και πλέον καλείται η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ως διάδοχος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ευρυτανίας να καταβάλλει κάθε χρόνο τις δόσεις του δανείου ως μοναδικός εγγυητής του.

Ο κ. Κοντογεώργος ανέφερε στον ΣΚΑΪ ότι «το 2007 η τότε νομαρχιακή αυτοδιοίκηση με ομόφωνη απόφαση ενέκρινε την απόφαση του ΔΣ της “Eυρυτανία ΑΕ” για τη λήψη δανείου προκειμένου να καλύψει οφειλές προς τρίτους, εργαζόμενους, ασφαλιστικά ταμεία που είχαν συσσωρευτεί μέχρι τότε. Ήταν ύψους 4,75 εκατ. ευρώ».

«Το έκανα διότι η εταιρία βρισκόταν προ αδιεξόδου προκειμένου να διαφυλάξει περιουσιακά στοιχεία υπέρτερης αξίας απ’ ότι η αξία του δανείου. Πολλαπλάσιας αξίας» υποστήριξε ο βουλευτής.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για το θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «ο ίδιος ο βουλευτής ζήτησε να αρθεί η ασυλία του. Να σεβαστούμε την πορεία της δικαστικής έρευνας και να δούμε πού θα καταλήξει. Δεν ξέρουμε αν ο εισαγγελέας έχει αποφασίσει έρευνα ή θα παει στο αρχείο. Μού έχουν πει ότι θα αιτιολογηθούν όλα».

«Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο, κάθε υπόνοια διαφθοράς είμαστε αποφασισμένοι να ερευνάται μέχρι τέλους» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ