Κλείσιμο

Επικοινωνία Σαμαρά – Μέρκελ για την επίθεση στη γερμανική πρεσβευτική κατοικία

Τηλεφωνική επικοινωνία με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ είχε νωρίς το πρωί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά την τρομοκρατική επίθεση στην οικία του Γερμανού πρέσβη, στο Χαλάνδρι.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε στην καγκελάριο την απόλυτη καταδίκη, τόσο του ιδίου και της κυβέρνησης όσο και του ελληνικού λαού, επισημαίνοντας πως στην υπόθεση θα χυθεί φως και οι δράστες θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε, επίσης, στην κ. Μέρκελ ότι η κυβέρνηση δεν θα αφήσει τους τρομοκράτες να εξυπηρετήσουν τους στόχους τους.

Ανώτατες κυβερνητικές πηγές έκαναν λόγο για «προσπάθεια κάποιων να προκαλέσουν αποσταθεροποίηση, ανασφάλεια και να πλήξουν την ελληνική προεδρία». «Για το μόνο για το οποίο δεν νοιάζονται είναι η Ελλάδα» σημείωναν.

«Τρομοκρατική ενέργεια που είχε στόχο να βλάψει την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό λίγες ημέρες πριν την έναρξη της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ», χαρακτήρισε την επίθεση ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με τον γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Φρανκ- Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του Βερολίνου για την άμεση κινητοποίηση των ελληνικών Αρχών.

Ελπίδες ότι οι κάμερες ασφάλειας της κατοικίας του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι, και κοντινών επιχειρήσεων, μπορεί να έχουν καταγράψει κάποια λεπτομέρειας που θα «προδώσουν» τους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στην πρεσβευτική κατοικία τα ξημερώματα εκφράζουν οι αρχές.

Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ