Παπαρήγα: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν διαφορετικές εκδοχές καπιταλισμού

Ο Προϋπολογισμός του 2014 πέρασε χωρίς χάρη στις ψήφους της συμπολίτευσης και χωρίς «διαρροές», με 153 ψήφους υπέρ, 142 κατά και ένα «παρών» σε σύνολο 296 ψηφισάντων βουλευτών.

Σκληρή κριτική στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε το βράδυ του Σαββάτου η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατηγορώντας τα δύο κόμματα πως δεν εκπροσωπούν παρά διαφορετικές εκδοχές του καπιταλισμού και διαφορετικά επιχειρηματικά συμφέροντα, ενώ παράλληλα μετατρέπουν το λαό σε «κομπάρσο στην κάλπη».

«Καλείται ο Έλληνας να διαλέξει ανάμεσα στον φθαρμένο καπιταλισμό, και τον καθώς πρέπει καπιταλισμό, [αλλά] καπιταλισμός είναι ένας», σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό του 2014.

«Είτε έχουμε κυβέρνηση Νέα Δημοκρατία είτε έχουμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, οι αποφάσεις, οι κατευθύνσεις δίνονται παίρνονται από τα επιτελεία των μονοπωλίων και την Ευρωπαϊκή Ένωση», συνέχισε.

Διερωτήθηκε μάλιστα ρητορικά εάν βλέπει κανείς «την αστική τάξη να είναι πανικόβλητη απέναντι στο ενδεχόμενο να υπάρξει αύριο κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ», παρά το γεγονός ότι, όπως παραδέχτηκε, υπήρχε «κάποιος φόβος» ανάμεσα στις εκλογικές μάχες του 2012.

Η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ τόνισε πως ο λαός «πρέπει να μείνει μακριά από τις φοβίες που του λένε η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ», και αντίθετα «να φοβάται τη στρατηγική τους».

Η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε πως το ΚΚΕ δεν πρόκειται να στηρίξει «καμία κυβέρνηση».

Επιπλέον, απευθυνόμενη στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, δήλωσε πως το ΚΚΕ του «χαρίζει» το πρωτογενές πλεόνασμα, καθώς για να επιτευχθεί αυτό «μας έχετε πάρει τη μπουκιά από το στόμα, μας έχετε πάρει την θέρμανση».
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ