Κουβέλης: Βεβαίως δεν απορρίπτω κυβέρνηση συνεργασίας της Αριστεράς (video)

Την «πόρτα» σε ενδεχόμενη κυβερνητική συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ «ανοίγει» σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. «Βεβαίως δεν απορρίπτω κυβέρνηση συνεργασίας της Αριστεράς» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς
για το ενδεχόμενο συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ σε κυβέρνηση Αριστεράς στο κανάλι Action24, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι χρειάζονται κυβερνήσεις συνεργασίας, αρκεί η συνεργασία να είναι ουσιαστική και να έχει αποτέλεσμα στην ασκούμενη πολιτική. H συνέντευξη θα προβληθεί το βράδυ.

«Η Ελλάδα έχει εγκαταλείψει τις μονοκομματικές κυβερνήσεις χρειάζονται στη χώρα μας κυβερνήσεις συνεργασίας, αλλά να είναι ουσιαστικά συνεργατικές κυβερνήσεις» επισήμανε.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υποστήριξε δε και το ΣΥΡΙΖΑ, απορρίπτοντας τη ρητορική περί «αποστασίας» που δέχεται από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, μετά το «προσκλητήριο» Τσίπρα σε κυβερνητικούς βουλευτές.

«Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα είναι πολιτική κίνηση και σε καμία περίπτωση αποστασία. Δεν υπάρχει αποστασία. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε πολιτική παρέμβαση ζητώντας απο τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας να διαφοροποιήσουν τη στάση τους. Δεν ήταν ορθός βέβαια ο τρόπος, αλλά δεν είναι αποστασία σε καμία περίπτωση» σημείωσε.

Πηγή: skai.gr