«Συμβολισμός ελπίδας» η υποψηφιότητα Τσίπρα για την προεδρία Κομισιόν

«Ισχυρό συμβολισμό της ελπίδας για την Ευρώπη», χαρακτηρίζει το Συμβούλιο Προέδρων του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν, σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη.

Όπως σημειώνει το Συμβούλιο των προέδρων του ΚΕΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, είναι το κόμμα που «ένωσε τον ελληνικό λαό ενάντια στα βάρβαρα μνημόνια και τον αυταρχισμό και υπέρ της ανάκαμψης της Ελλάδας σε μια ενωμένη Ευρώπη», τη στιγμή που η Ελλάδα έγινε το «πειραματόζωο των πολιτικών λιτότητας».

«Αυτή η υποψηφιότητα μπορεί να ενώσει πολλούς λαούς και πολλές πολιτικές δυνάμεις», συνεχίζει η ανακοίνωση του ΚΕΑ, επισημαίνοντας πως κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για την προεδρία της Κομισιόν δεν πρέπει να επιτραπεί στις «δυνάμεις που είναι υπεύθυνες για την κρίση» να «μονοπωλήσουν το δημόσιο λόγο», αλλά πρέπει «όλοι αυτοί που αγωνίζονται ενάντια στη λιτότητα» να έχουν τη «δική τους φωνή».

Η υποψηφιότητα του κ. Τσίπρα για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα οριστικοποιηθεί στο επόμενο συνέδριο του Κόμματος Ευρωπαίκής Αριστεράς, που είναι προγραμματισμένο για τις 13-15 Δεκεμβρίου και θα λάβει χώρα στη Μαδρίτη.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ