Επικοινωνία Παπούλια – Βενιζέλου για το θέμα της ναζιστικής βίας – Αναμένεται συμβούλιο αρχηγών υπό τον ΠτΔ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κατά την οποία ο κ. Βενιζέλος του ζήτησε να θέσει υπό την αιγίδα του όλες τις πρωτοβουλίες κατά της ναζιστικής βίας.

Επίσης δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι θετικό στη σύγκλιση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για το θέμα της Χρυσής Αυγής.

Εν τω μεταξύ, τη σύγκλιση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για το θέμα της Χρυσής Αυγής αναμένεται να συζητήσουν αύριο στις διαδοχικές συναντήσεις που θα έχουν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι κύριοι Τσιπρας και Κουβελης.

Το ραντεβού με τον κ. Τσιπρα εχει προσδιοριστεί για τις 13.00 και με τον κ. Κουβελη στις 14.30.

"Ναι" σε πιθανή σύσκεψη πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για το θέμα "της ναστιστικής βίας" λέει οι πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, υπό την προϋπόθεση όμως "να επαναλειτουργήσει ο κοινοβουλευτισμός".

Ζητά "την αλλαγή του καθεστώτος των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου με επαναφορά του νομοθετικού έργου της Βουλής".

Σε δήλωση του νωρίτερα σήμερα ο Φώτης Κουβέλης επισήμανε ότι εδώ και ένα χρόνο η ΔΗΜΑΡ προειδοποιεί πως ένα τμήμα της ελληνικής κοινωνίας εθίζεται στην αποδοχή της ρατσιστικής βίας και στη θεωρία της αναγκαίας βίας. Πολλοί υποτίμησαν, αναφέρει ο κ. Κουβέλης, την ελκτική δύναμη του αντισυστημικού και λαϊκιστικού λόγου της Χρυσής Αυγής. Και το αυγό έσπασε και το φίδι βγήκε.

Η συνεννόηση όλων των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου και η συγκρότηση μετώπου αντιμετώπισης του φασιστικού κινδύνου είναι σήμερα πρώτιστη προτεραιότητα. Καμία πολιτική διαφορά και αντίθεση δεν πρέπει να εμποδίσει την ενότητα απέναντι στο «απόλυτο κακό». Απέναντι στο φασισμό", κατεληξε ο κ. Κουβελης.

Πηγή: skai.gr