«Όχι» στα αιτήματα του ΣΥΡΙΖΑ για την προανακριτική

Με επτά ψήφους έναντι έξι, απορρίφθηκαν τα αιτήματα του ΣΥΡΙΖΑ για παράταση των εργασιών της προανακριτικής επιτροπής αναφορικά με τη λίστα Λαγκάρντ.

Με την ίδια πλειοψηφία απορρίφθηκε αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να μπει και το αδίκημα της υπεξαγωγής εγγράφου για τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, με τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υποστηρίζουν πως κάτι τέτοιο λειτουργεί επ' ωφελεία άλλων εμπλεκόμενων προσώπων.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησαν τον κ. Βενιζέλο πως σιωπά και κρύβεται πίσω από τον κ. Σαμαρά και τους βουλευτές - μέλη της επιτροπής, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Υποστηρίζουν πως είναι σκάνδαλο να κλείσει τις εργασίες της η επιτροπή χωρίς συνολικό πόρισμα του ΣΔΟΕ για τους 2.062 καταθέτες και χωρίς να έχει έρθει η έκθεση της ιρλανδικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς για το ποιοι κρύβονται πίσω από το λογαριασμό των 562 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει επί του πορίσματος για τελευταία φορά την Πέμπτη, οπότε είναι και η τελευταία ημερομηνία κατάθεσής του.
Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος