Τσίπρας: Εν μέσω δυστυχίας, ο Σαμαράς οργανώνει πομπώδεις και αβέβαιες εκστρατείες στην Κίνα

Δριμεία κριτική κατά του Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε το Σάββατο, κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως την ώρα που η Ελλάδα βιώνει «συνθήκες πρωτοφανούς κοινωνικής δυστυχίας», ο πρωθυπουργός «οργανώνει πομπώδεις όσο και αβέβαιες επενδυτικές εκστρατείες στην Κίνα, που προσπαθεί να πουλήσει υποδομές και κομμάτια δημόσιας περιουσίας, ονομάζοντας μάλιστα την τακτική αυτή ‘προσέλκυση επενδυτών’.

»Στην πραγματικότητα, το όραμα της κυβέρνησης είναι η κινητοποίηση της οικονομίας, η μετατροπή ολόκληρης της χώρας σε μια Τεράστια Ειδική Οικονομική Ζώνη. Με μισθούς εξαθλίωσης, με ανύπαρκτη προστασία του εργαζόμενου, με αφορολόγητα κέρδη για τους επιχειρηματίες, με μηδενική προστασία του περιβάλλοντος», συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

Όπως υπογράμμισε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το «καθήκον» του ΣΥΡΙΖΑ έγκειται στο να δώσει τέλος στο «κλίμα ηττοπάθειας και απογοήτευσης», με στόχο την επούλωση των «μνημονιακών πληγών του λαού μας.

»Καλούμαστε να δώσουμε τον αγώνα σε πολλά μέτωπα. Καλούμαστε να ζωντανέψουμε ξανά την ελπίδα και να φέρουμε πιο κοντά την προοπτική μιας ριζικά εναλλακτικής λύσης. Να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τις δομές αλληλεγγύης. Να εμβαθύνουμε και να επικαιροποιήσουμε τη στρατηγική μας για τη συγκρότηση της νέας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας από την αριστερά της αριστεράς μέχρι της σοσιαλδημοκρατίας. Να συνεχίσουμε να ανοιγόμαστε σε δυνάμεις που ανταποκρίνονται στο διαρκές κάλεσμα ενότητας που κάνουμε εδώ και δύο χρόνια, προσέθεσε ο κ. Τσίπρας.

Αναφερόμενος δε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Τσίπρας κάλεσε τις δυνάμεις του κόμματος να μην εκλάβουν ως «νομοτέλεια» την εκλογική επιτυχία του 2012.

«Ο κόσμος που μας εμπιστεύτηκε θα μας εμπιστευτεί ξανά και ακόμα περισσότερος μόνο αν δείξουμε αξιοπιστία στα λόγια και στα έργα μας. Μονάχα αν αποδείξουμε ότι προκειμένου να αναλάβουμε τη μεγάλη ευθύνη της ανατροπής και της ανοικοδόμησης της πατρίδας μας, είμαστε έτοιμοι όλοι μας, να θέσουμε σε αμφισβήτηση τις σιγουριές και τις εξασφαλίσεις μας. Να δείξουμε ότι είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε εμείς για να πείσουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε τη κοινωνία», σχολίασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τέλος, στρέφοντας το βλέμμα του στην ένταση που έλαβε χώρα την Παρασκευή στη Βουλή μεταξύ της Χρυσής Αυγής και του προεδρείου της Ολομέλειας, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε την όλη ημέρα «αποκαλυπτική» για την απειλή που προτάσσεται κατά της δημοκρατίας, εξαπολύοντας μάλιστα βολές κατά της κυβέρνησης για το χειρισμό του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.

«Η ΧΑ επεχείρησε να προκαλέσει μέσα στο κοινοβούλιο, αμέσως μετά τη συζήτηση για ένα αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που εξαφανίστηκε. Εξαφανίστηκε με ευθύνη του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος και επομένως του ίδιου του πρωθυπουργού. Δεν ήταν εκεί καν ένας κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ για να επιβεβαιώσει αυτά που ήρθε να πει ο κ. Ρουπακιώτης, δηλαδή ότι δεν συμβαίνει κάτι, το νομοσχέδιο είναι καθ οδόν», κατέληξε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ