Προκαταρκτική λίστας Λαγκάρτ: Παρατείνονται οι εργασίες της μέχρι τις 17 Ιουνίου

Έως τις 17 Ιουνίου παρατείνονται οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ, όπως αποφασίσθηκε την Τετάρτη. καθώς την Πέμπτη έληγε η προθεσμία για την ολοκλήρωση των εργασιών της.

Η επιτροπή αποφάσισε επίσης την επανάκληση, την Πέμπτη, για τρίτη φορά, του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη.

Στη μία μετά το μεσημέρι (13.οο) της Πέμπτης θα καταθέσουν και οι πραγματογνώμονες της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών.

Την Πέμπτη θα γίνει και επίσημη κλήτευση του Σάμπι Μιονή, επιχειρηματία που φέρεται εμπλέκεται στο λογαριασμό των 550 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σε επιστολή απέστειλε στην Επιτροπή την Τετάρτη ο επιχειρηματίας αναφέρει ότι βρίσκεται στο Ισραήλ και πως εφόσον η επιτροπή επιθυμεί να τον εξετάσει, θα πρέπει είτε τα μέλη της να μεταβούν εκεί, είτε να του στείλουν ερωτήσεις μέσω του ελληνικού προξενείου.

Την Τετάρτη παρουσιάστηκε στην επιτροπή η διευθύντρια του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, Ρεγγίνα Βάρτζελη. Εξήγησε στα μέλη της Επιτροπής πως αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας γι' αυτό και η Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να της στείλει γραπτώς τις ερωτήσεις.

Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος