ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ: Καταγγέλλουν το πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται την Πέμπτη

Αντιδρά η αντιπολίτευση στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που αναμένεται να κατατεθεί αύριο Πέμπτη στη Βουλή και περιλαμβάνει όλα όσα έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «ένα νέο μνημονιακό πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος».

Τονίζει πως «το μεν ΠΑΣΟΚ ανοίγει υποκριτικά το ζήτημα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση λίγες μέρες μετά και τη δική του συμφωνία με την τρόικα για να μην υπάρξει μείωσή του, ο δε υπουργός Οικονομικών το παραπέμπει για τον Ιούνιο μετά από νέες «επιτυχημένες» διαπραγματεύσεις, εφόσον «πάνε καλά τα δημοσιονομικά πράγματα».

Η ανακοίνωση καταλήγει τονίζοντας πως έχουμε να κάνουμε με μια απολύτως ανεύθυνη, αναξιόπιστη και επικίνδυνη κυβέρνηση που το μόνο που τη νοιάζει είναι η επικοινωνιακή διαχείριση των εγκλημάτων της.

Από την πλευρά του το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του επισημαίνει πως «είναι προκλητική και προσβάλλει τη νοημοσύνη του λαού η προσπάθεια των κυβερνητικών συνεταίρων ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ να εμφανιστούν ότι διαφοροποιούνται σε επιμέρους πλευρές των κυβερνητικών μέτρων, προκειμένου να δικαιολογήσουν τη στάση τους και να αθωώσουν την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, τα χαράτσια, τους φόρους, τις απολύσεις, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και τα άλλα αντιλαϊκά μέτρα στα οποία έχουν επανειλημμένα συμφωνήσει».

Καταλήγει επισημαίνοντας πως «τα επικοινωνιακά τρικ και οι ψευδεπίγραφες αντιπαραθέσεις δεν μπορούν να κρύψουν ότι από κοινού υλοποιούν την πολιτική που οδηγεί το λαό μαζικά στη φτώχεια και στην εξαθλίωση».
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΙ