Παπούλιας: Η Εθνική Τράπεζα «πρέπει να παραμείνει ελληνική»

Την ανησυχία του για το ενδεχόμενο απώλειας ελληνικού ελέγχου της Εθνικής Τράπεζας εξέφρασε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλο και τον γενικό γραμματέα της, Νίκο Κιουτσούκη.

«Θεωρώ ότι είναι μια Τράπεζα που πρέπει να παραμείνει ελληνική, πρέπει να διασωθεί, πρέπει να ενισχυθεί. Και συμφωνώ και εγώ ότι δεν είναι μονάχα όλοι αυτοί που θα τρέξουν να δώσουν χρήματα στην Εθνική, είναι και ο απλός άνθρωπος που θεωρεί την Εθνική Τράπεζα δική του Τράπεζα. Και μεγάλωσε με το όνομα ‘Εθνική Τράπεζα’» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Το σχόλιο του κ. Παπούλια ήλθε ως απάντηση σε επισήμανση του προέδρου της ΓΣΕΕ, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι η το «το παιχνίδι της ανακεφαλαιοποίησης και της ύπαρξης μιας Εθνικής Τράπεζας, μιας ανεξάρτητης Τράπεζας», δεν στηρίζεται στους μεγαλοεπενδυτές αλλά «τον απλό πολίτη».

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών συστημικών τραπεζών, η Εθνική Τράπεζα πρέπει να συγκεντρώσει το 10% του κόστους ανακεφαλαιοποίησής της προκειμένου να μην περιέλθει στον έλεγχο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Παράλληλα, ΓΣΕΕ και ΟΤΟΕ έχουν εκφράσει το φόβο τους για ενδεχόμενο «αφελληνισμό» του τραπεζικού συστήματος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι Σταύρος Κούκος, πρόεδρος της ΟΤΟΕ, Αχιλλέας Μυλωνόπουλος, Γενικός Γραμματέας της ΟΤΟΕ, Γιώργος Γιαννακόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας και Μάκης Κάτσικας, Γενικός Γραμματέας των εργαζομένων της Εθνικής Τράπεζας.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ