ΔΗΜΑΡ: Ρίχνει το γάντι για τις απολύσεις στη ΝΔ

Το γάντι στη Ν.Δ. έριξε χθες η ΔΗΜΑΡ για τις απολύσεις στο Δημόσιο, καθώς με συντονισμένο τρόπο τα στελέχη της φωτογράφισαν τέσσερις γαλάζιους υπουργούς, οι οποίοι, όπως υπονόησαν, καθυστερούν αναιτιολόγητα τις διαδικασίες των αποχωρήσεων και προσχηματικά ρίχνουν την ευθύνη στον ομόλογό τους κ. Αντ. Μανιτάκη.

Κατά πληροφορίες, πρόκειται για τους υπουργούς Παιδείας, Εργασίας, Υγείας και Εσωτερικών, Κ. Αρβανιτόπουλο, Γ. Βρούτση, Ανδρ. Λυκουρέντζο και Ευρ. Στυλιανίδη, τον οποίο, μάλιστα, σχεδόν κατονόμασε το μέλος της Εκτ. Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ Θόδ. Μαργαρίτης, λέγοντας ότι «γνωρίζω υπουργό που έχει στη δύναμή του 150.000 άτομα προσωπικό και δεν έχει αποστείλει μέχρι σήμερα κανένα στοιχείο στο υπουργείο Διοικ. Μεταρρύθμισης».

Την αβελτηρία των εν λόγω υπουργών υπαινίχθηκαν τόσο ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Σπ. Λυκούδης όσο και οι κ. Δημ. Χατζησωκράτης, Σ. Παπαθανασίου και Ανδρ. Παπαδόπουλος. Στοιχείο που καταδεικνύει ότι ήταν κεντρική η επιλογή της ΔΗΜΑΡ, χθες, να «επιστρέψει» την κριτική που δέχεται ο «δικός» της υπουργός κ. Μανιτάκης, θέτοντας το Μαξίμου προ των ευθυνών του. Ειδικώς, μάλιστα, ο κ. Μαργαρίτης δεν δίστασε να επιτεθεί και στην τρόικα, την οποία χαρακτήρισε «αντιμεταρρυθμιστική δύναμη», καθώς, όπως είπε, «εμμένει στην ιδεοληψία των οριζόντιων απολύσεων, τις οποίες δεν μπορεί να κάνουν δεκτές ούτε ο κ. Μανιτάκης ούτε η ΔΗΜΑΡ, διότι παραβιάζουν το κράτος δικαίου και τη συνταγματική νομιμότητα».

Την απόφαση της ΔΗΜΑΡ να εμφανιστεί χθες ως η κατεξοχήν μεταρρυθμιστική δύναμη της κυβέρνησης προδίδει και η απροσδόκητη επίθεση που έκανε ο κ. Λυκούδης στον ΣΥΡΙΖΑ. Αφού τόνισε ότι «η ΔΗΜΑΡ συναντήθηκε με δυνάμεις με τις οποίες δεν ταυτίζεται ιδεολογικά, χάριν των αναγκών που έχει η χώρα», σχολίασε με άκρως απαξιωτικό τρόπο τη σύγκλιση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ. «Πρόκειται για απίστευτη υποκρισία», είπε, καθώς «ο άνθρωπος (σ.σ. ο κ. Τσίπρας) που επιδίωξε δημοσίως να μάθει η κοινωνία ότι ταυτίζεται με την ακραία λαϊκίστικη Δεξιά του κ. Καμμένου ισχυρίζεται ότι υπάρχει πρόβλημα στον τρόπο με τον οποίο συνεργάζεται η ΔΗΜΑΡ με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις στη συγκυβέρνηση».

Κατά τα λοιπά, η γραμμή που θα ακολουθήσει η ΔΗΜΑΡ μέχρι το κλείσιμο των διαπραγματεύσεων συνοψίζεται στους τέσσερις στόχους που έχει θέσει ο κ. Μανιτάκης, ο οποίος εκτιμά ότι μέσω της συνταξιοδοτικής ωρίμανσης, της κινητικότητας, της αξιολόγησης και της εκδίωξης των επιόρκων, μπορεί κάλλιστα να υπερκαλυφθεί η ποσοτική δέσμευση μείωσης του Δημοσίου μέχρι το 2014 και κυρίως οι κρατικές υπηρεσίες να λειτουργούν σαφώς καλύτερα απ’ ό,τι σήμερα.

Πηγή: skai.gr