Σαμαράς προς Κουβέλη: Δεν τίθεται θέμα Μανιτάκη

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το Σάββατο το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη αναφορικά με το ζήτημα του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ ότι δεν τίθεται θέμα για τον Αντώνη Μανιτάκη, διαψεύδοντας ότι υπάρχει ζήτημα απομάκρυνσής του από το κυβερνητικό σχήμα. Οι δύο αρχηγοί συζήτησαν τις έως τώρα διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τα μέλη της τρόικας, ενόψει της αυριανής συνάντησης του πρωθυπουργού μαζί τους.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το σχέδιο για την αναδιοργάνωση του Δημοσίου, που έχει επεξεργαστεί ο κ. Μανιτάκης, παραμένει βασική διαπραγματευτική θέση της ελληνικής πλευράς, ενώ ο κ. Κουβέλης συναντήθηκε στη 1 το μεσημέρι με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η ΔΗΜΑΡ φέρεται να στηρίζει απόλυτα το σχέδιο του κ. Μανιτάκη για την κινητικότητα στο Δημόσιο.

«Αν το πρόβλημα για την εκταμίευσης της δόσης των 8 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα είναι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο Αντώνης Μανιτάκης δεν έχει καμία αντίρρηση να παραδώσει το υπουργείο στον Γιάννη Στουρνάρα για να υπογράφει εκείνος ό,τι ζητάει η τρόικα» δήλωναν την Παρασκευή συνεργάτες του υπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφορμή της αντίδρασης του κ. Μανιτάκη δεν ήταν μόνο η στάση της τρόικας, που ζητεί την απομάκρυνση 7.000 υπαλλήλων, αλλά και αναφορά συνεργατών του υπουργού Οικονομικών πως «είναι ο κ. Στουρνάρας που εκπροσωπεί την κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με τους εκπρόσωπους των δανειστών.»  Όπως ανέφεραν επίσης την Παρασκευή κύκλοι του ΥΠΟΙΚ, «το εκκρεμές ζήτημα της κινητικότητας και των απολύσεων στο Δημόσιο προκάλεσε πρόβλημα κατά τις επαφές με την τρόικα, καθότι η τριμερής δεν είναι ευχαριστημένη από τους αριθμούς αποχωρήσεων που τους έστειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης.»

Τη δυσαρέσκεια της ΔΗΜΑΡ για τις διαρροές από κύκλους του υπουργείου Οικονομικών εξέφρασε ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής Πολιτικής κόμματος Δημήτρης Χατζησωκράτης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή στη Βουλή σημειώθηκε ένταση κατά τη διάρκεια ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Ψυχάρη προς τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τους επίορκους υπαλλήλους.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, Καθημερινή