Αναστασιάδης: Η Κύπρος «πρέπει να σωθεί», παρά τις «οδυνηρές πτυχές»

Η διάσωση της Κύπρου περιέχει «οδυνηρές πτυχές, όμως η χώρα πρέπει να σωθεί», διεμήνυσε το βράδυ της Παρασκευής ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

Ο κ. Αναστασιάδης προσέθεσε ότι η κυπριακή Βουλή «κληθεί σε λίγο να πάρει μεγάλες και δύσκολες αποφάσεις».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών της Μεγαλονήσου αποσαφήνισε ότι το ενδεχόμενο φορολόγησης των καταθέσεων είναι εκ νέου «ξεκάθαρα στο τραπέζι».

Εν τω μεταξύ, πρόταση για κάποιας μορφής φορολόγηση των τραπεζικών καταθέσεων ενδέχεται να καταθέσουν στην κυπριακή Βουλή ο Δημοκρατικός Συναγερμός και το Δημοκρατικό Κόμμα, οι δύο παρατάξεις που στηρίζουν κυβέρνηση, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Η Ολομέλεια της Βουλής είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει στις 20.00, ενώ προηγήθηκε συνάντηση του κ. Αναστασιάδη με υψηλόβαθμο κλιμάκιο της τρόικα.

Ενώπιον της Βουλής θα βρεθούν τα βαρυσήμαντα νομοσχέδια για την εξυγίανση των τραπεζών και την αναδιάρθρωση της Λαϊκής Τράπεζας, μαζί με έξι υποστηρικτικά και δύο άλλα, που αφορούν την επιβολή περιοριστικών μέτρων στις συναλλαγές και τη σύσταση του Επενδυτικού Ταμείου Αλληλεγγύης (ΕΤΑ).

Η Λευκωσία προσπαθεί να συγκροτήσει ένα αξιόπιστο σχέδιο διάσωσης για να παρουσιάσει στη τρόικα, προκειμένου να εξασφαλίσει την εκταμίευση δανείων ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ από τους Ευρωπαίους εταίρους της.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ