Κλείσιμο

Άρση ασυλίας Κασιδιάρη αποφάσισε η Βουλή - Τι δήλωσαν όσοι ψήφισαν κατά

Την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, αποφάσισε την Τετάρτη η Βουλή με 205 ψήφους υπέρ, 3 κατά και 1 παρών.

Η άρση της ασυλίας αφορά το επεισόδιο με το χαστούκι κατά της Λιάνας Κανέλλη που είχε εκτυλιχθεί κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής το περασμένο καλοκαίρι.

«Άνθρωπος που κρύβεται από το αυτόφωρο μπορεί να κρυφτεί και από την ασυλία» τόνισε η Λιάνα Κανέλλη μιλώντας στη Βουλή.

«Κατά» ψηφίσαν ο Γιάννης Ιωαννίδης υφυπουργός αθλητισμού, ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ Μανόλης Κεφαλογιάννης και ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Καράμπελας. «Παρών» ψήφισε ο Δημήτρης Κρεμαστινός.

Η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ αναφέρει ότι η θέση του κόμματος είναι δεδομένη και σαφής και εμφανίσθηκε στην επιτροπή.

Από την πλευρά του, ο κ. Κεφαλογιάννης ανέφερε: «θέλαμε ο καθένας, και ο κ. Κασιδιάρης, να έχει την ευκαιρία να ζητήσει συγγνώμη για την πράξη τους, όπως έπρεπε να είχε κάνει εδώ και καιρό. Αν παρεξηγήθηκε η ψήφος μου και θεωρήθηκε ως άφεση αμαρτιών απαντώ ότι δεν είναι...».

«Έκανα λάθος, ήθελα να περάσω άλλα μηνύματα», σημείωσε από την πλευρά του Γιάννης Καράμπελας. «Αν ψήφιζα αυτή τη στιγμή, θα ψήφιζα υπέρ της άρσης της ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη. Ήθελα να περάσω το μήνυμα στην κοινωνία ότι δεν αρκεί μια καταδίκη από ένα ακροατήριο για να καταδικάσουμε τη βία, αλλά συνολική καταδίκη από όλη την κοινωνία. Έκανα φάουλ κομματικό, το παίρνω πάνω μου».

«Εκ παραδρομής στην ονομαστική ψηφοφορία για την άρση ασυλίας του βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη ψήφισα ΟΧΙ, ενώ έχοντας ιδία γνώμη του επεισοδίου σαφέστατα η πρόθεσή μου ήταν να ψηφίσω ΝΑΙ», δήλωσε ο Γιάννης Ιωαννίδης.

Τέλος, Δημήτρης Κρεμαστινός ερωτηθείς για την επιλογή του να ψηφίσει «ΠΑΡΩΝ» δήλωσε ότι προσήλθε στο τέλος της ψηφοφορίας για τις άρσεις των ασυλιών του κ. Κασιδιάρη και του βουλευτή της Ν.Δ Μιχάλη Ταμήλου και δεν «γνώριζε το θέμα».

Η ψηφοφορία για την άρση ασυλίας των βουλευτών είναι φανερή ονομαστική ψηφοφορία και στο κάθε ψηφοδέλτιο εκείνος που ψηφίζει αναγράφει το όνομά του.

Σημειώνεται πως ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε ζητήσει την άρση της ασυλίας του, λέγοντας πως η εισαγγελέας δεν είδε τα πραγματικά περιστατικά, «τα οποία είδε όμως ο ελληνικός λαός».

Ισχυρίστηκε επίσης ότι ουδέποτε υπήρξε το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης για την οποία κατηγορείται, αλλά σκοπός τους ήταν να του βάλουν χειροπέδες και να τον περιφέρουν στα κανάλια.

Ο βουλευτής της ΧΑ είχε ζητήσει νωρίτερα να αρθεί η ασυλία των κ. Κανέλλη και Δούρου, που,όπως υποστηρίζει, τον προσέβαλαν κατά τη διάρκεια της εκπομπής, και έχει υποβάλει μηνύσεις σε βάρος τους.

Η Βουλή αποφάσισε
επίσης την άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Ταμήλου. 
Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος, Newsdesk ΣΚΑΪ