Λαφαζάνης: Σε λίγο τα 300 ευρώ το μήνα μισθός πολυτελείας

Την πρόβλεψη ότι στο δημόσιο τομέα θα γίνουν πολλές χιλιάδες απολύσεις, παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, διατύπωσε μέσω του ΣΚΑΪ ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Το μνημόνιο είναι δεσμευτικό. Θα γίνουν παρά πολλές χιλιάδες απολύσεις. Ό,τι και να λεει η κυβέρνηση δεν έχει καμία άξια» δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. «Ήδη έχουν γίνει χιλιάδες διαθεσιμότητες οι άνθρωποι αυτοί οδεύουν προς την ανεργία» πρόσθεσε.

«Ο δημόσιος τομέας είναι ο μεγάλος ασθενής, δεν επιτυγχάνεται όμως η μεταρρύθμισή του με τις απολύσεις και με την απαξίωση του δημοσίου υπαλλήλου» ανέφερε, ενώ ζήτησε «δημοκρατικό έλεγχο της απόδοσης των δημοσίων υπαλλήλων.»

Για το ζήτημα των επενδύσεων, ο κ. Λαφαζάνης πρόσθεσε ότι οι πολυεθνικές θέλουν μισθούς 300 ευρώ μηνιαίως. «Όλη η Ελλάδα θα γίνει Ειδική Οικονομική Ζώνη και τα 300 ευρώ θα είναι πολυτελής μισθός» προέβλεψε.

«Δεν υπάρχει θέμα απολύσεων είναι ξεκάθαρο από την κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν» διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης. «Δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη, έχει γίνει προγραμματισμός για να μην γίνουν απολύσεις» πρόσθεσε. «Η άρρωστη νοοτροπία του ΠΑΣΟΚ του ’80 μετακόμισε στο ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά τη δημόσια διοίκηση» ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικές επενδύσεις ο κ. Κεφαλογιάννης έφερε ως παράδειγμα στα ποικίλα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι επενδυτές «ένα υπάλληλο του υπουργείου Γεωργίας που σταμάτησε μια επένδυση του εμίρη του Κατάρ (σσ. Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θανί) και έπρεπε να υπάρξει πρωθυπουργική παρέμβαση για να προχωρήσει η επένδυση στο νησί (Οξυά). Ο κ. Κεφαλογιάννης ανέφερε ότι θα δοθούν 5 εκατ. ευρώ για το νησί από τον εμίρη, ενώ οι επενδύσεις θα φτάσουν τα 250 εκατ. ευρώ.

«Οι επενδύσεις δημιουργούν πλούτο και φορολογικά έσοδα» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ.

Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ