Κλείσιμο

Ανδρουλάκης: Ανεξαρτητοποιούμαι από το ΠΑΣΟΚ – Λοβέρδος: Ζητώ έκτακτη σύγκληση της ΚΟ (upd)

«Βαρομετρικό χαμηλό» επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ την επομένη της ψήφισης του πακέτου μέτρων, και η έκρυθμη κατάσταση αναμένεται να αποτελέσει θρυαλλίδα ραγδαίων εξελίξεων. Την πρόθεσή του να ανεξαρτητοποιηθεί έκανε γνωστή με δήλωσή του στον Βήμα Fm ο βουλευτής Μίμης Ανδρουλάκης.

Την ανάγκη «για απαραίτητες αλλαγές σε όλα τα επίπεδα» επισημαίνει με νόημα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος ζητώντας έκτακτη σύγκληση της ΚΟ την επομένης της διαγραφής έξι βουλευτών από το κόμμα επειδή διαφοροποιήθηκαν από τη γραμμή του Ευάγγελου Βενιζέλου για υπερψήφιση των μέτρων.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Σαχινίδης δήλωσε ότι οι επτά βουλευτές που διαφοροποιήθηκαν από τη γραμμή του κόμματος έπρεπε να διαγραφούν από την ΚΟ.

«Με συγκινούσε πάντα η ιδιαιτερότητα, το θάρρος της γνώμης μέχρι και την αποστασία. Είχα το πρώτο, ίσως το δεύτερο, δεν τόλμησα ποτέ το τρίτο. Θα ‘βλεπα με συμπάθεια τις αποσκιρτήσεις, εάν ήμουν σίγουρος οτι αποκλειστική αιτία είναι η πολιτική διαφωνία» σχολίασε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Ο κ. Πάγκαλος επιτέθηκε δε με δριμύτητα στον κ. Σκανδαλίδη που ήταν απών στη χθεσινή κρίσιμη ηφοφορία.

«Συγχαρητήρια Κώστα μου. Πάντα ήσουν μ αυτούς που έπρεπε, γλίστραγες με ευκολία. Καλές ψηφοθηρίες, όπου κ’ αν βρεθείς» δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο πρώην υπουργός διευκρινίζει ότι θα ψήφιζε τα μέτρα με το χέρι στην καρδιά και αίθηση της ιστορικής αναγκαιότητας.

«Να ξαναδούμε
πού πάμε, πώς πάμε και τι πιστεύουμε» σχολίασε στον ΣΚΑΪ για τα τεκταινόμενα στο ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής του κόμματος Συμεών Κεδίκογλου.

«Το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια πληρώνει βαρύ τίμημα και κόστος για τις αποφάσεις του είναι πολύ μεγαλύτερο από τις διαχρονικές του ευθύνες» πρόσθεσε ο κ. Κεδίκογλου.

«Να εκτιμηθεί το γεγονός ότι κρατάμε στάση ευθύνης. Έχουμε κάνει τη μεγαλύτερη διαδρομή και το κόστος θα ήταν πολύ μεγαλύτερο αν γυρίζαμε πίσω. Να εφαρμοστούμε τα μέτρα, να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη και να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι ευρωπαίοι» πρόσθεσε.
Πηγή: skai.gr