Κλείσιμο

Με απώλειες σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ψηφίστηκε η τροπολογία για το σχεδιασμό λιμένων

Με δύο απώλειες για το ΠΑΣΟΚ και δύο για τη ΔΗΜΑΡ υπερψηφίστηκε με 151 ψήφους υπέρ, έναντι 114 κατά και 13 «παρών» σε σύνολο 278 ψηφισάντων, η τροπολογία του Υπουργείου Ναυτιλίας που αφορά στα σχέδια ανάπτυξης των λιμένων της χώρας, για την οποία ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης συνεχίστηκαν και κατά την ψηφοφορία, καθώς ο Απόστολος Κακλαμάνης και Άντζελα Γκερέκου καταψήφισαν την επίμαχη ρύθμιση παρά τη θετική ψήφο που έδωσε το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Κακλαμάνης ήδη από την τοποθέτησή του επί της επίμαχης ρύθμισης είχε προειδοποιήσει για τη στάση του καθώς είχε ζητήσει την απόσυρσή της κάνοντας λόγο για τραγικά λάθη και εκτίμησε ότι θα έπρεπε να είχε στηριχθεί και από τα άλλα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης.

Απώλειες καταγράφηκαν και στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ η οποία δεν στήριξε την κυβερνητική ρύθμιση και στο σύνολό της ψήφισε «παρών», ενώ «εκτός γραμμής» ο βουλευτής Ηρακλείου Γιάννης Μιχελογιαννάκης καταψήφισε την επίμαχη τροπολογία, όπως και η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Ασημίνα Ξηροτύρη- Αικατερινάρη.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου