Επαναδιαπραγμάτευση σε κορυφαίο επίπεδο ζητά το ΠΑΣΟΚ

Η επαναδιαπραγμάτευση πρέπει να γίνει σε ανώτατο δυνατό επίπεδο πάνω και από το επίπεδο του Εurogroup και του Εcofin. Αυτό αποφασίστηκε στη σύσκεψη που είχε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ ενόψει της συνάντησης το απόγευμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους κ. Βενιζέλο και Κουβέλη, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η διαπραγμάτευση θα πρέπει να είναι συνολική και όχι βήμα - βήμα όπως άφησε να διαφανεί ο υπουργός Οικονομικών.

Παράλληλα κύκλοι του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι δεν υπάρχει κανένα προσωπικό θέμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον κ. Στουρνάρα.

Τη συνάντηση είχε ζητήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που φέρεται να θεωρεί πως ο κ. Στουρνάρας ακολούθησε εσφαλμένη διαπραγματευτική τακτική στο Εurogroup, εκτιμώντας ότι έπρεπε να διασυνδεθεί άμεσα η επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής με τα μέτρα του 2012 αλλά και των επόμενων ετών.

Απαντώντας στις χθεσινές αναφορές του ΣΚΑΪ και το κύριο άρθρο της Καθημερινής περί δυσαρέσκειας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τους χειρισμούς του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στις Βρυξέλλες, ο κ. Βενιζέλος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως «όσοι θεωρούν ότι η θέση αυτή υπονομεύει τον υπουργό Οικονομικών και την κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνονται την ελληνική πραγματικότητα, ούτε πως διαμορφώνονται οι ευρωπαϊκοί συσχετισμοί».
Πηγή: skai.gr