Σόιμπλε: Δεν επιβαρύναμε υπερβολικά τους Έλληνες

«Δεν επιβαρύναμε υπερβολικά την Ελλάδα ούτε πρόκειται να το πράξουμε» επιμένει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Die Zeit, απορρίπτοντας ότι υπήρχαν υπερβολικές απαιτήσεις στο ελληνικό πρόγραμμα λιτότητας.

«Είναι στο χέρι των Ελλήνων να λύσουν τα προβλήματά τους οι όροι του ελληνικού προγράμματος δεν είναι πολύ σκληροί» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ο Σόιμπλε εκτιμά ότι η κοινή δημοσιονομική πολιτική στην Ευρωζώνη θα γίνει πραγματικότητα πολύ πιο γρήγορα από ό,τι θα φαινόταν εφικτό πριν λίγο καιρό, «όχι όμως και αύριο».

Ο γερμανός ΥΠΟΙΚ τάσσεται εκ νέου κατά των ευρωπαϊκών ομολόγων, καθώς όπως τονίζει δεν είναι δυνατή και η «κοινοτικοποίηση» των βαρών.

Το ενδεχόμενο ουσιαστικών αλλαγών στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας απέκλεισε κατηγορηματικά στο μεταξύ ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Kurier.

Την υποψηφιότητα του γάλλου υπουργού Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί ως «αντι-Σόιμπλε» για την προεδρία του Eurogroup, στη θέση του Γιουνκέρ, προωθεί το Παρίσι.
Πηγή: skai.gr