Πως σχολιάζουν τα διεθνή ΜΜΕ τις πρώτες εκτιμήσεις ψήφου στην Ελλάδα

Οι ελληνικές βουλευτικές εκλογές, έχουν αιχμαλωτίσει τα βλέμματα των διεθνών Mέσων Eνημέρωσης, που παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τις πρώτες εκτιμήσεις ψήφου των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Μάχη στήθος με στήθος ανάμεσα στη δεξιά Νέα Δημοκρατία και στον αριστερό συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ, δείχνουν τα exit polls, μεταδίδει το BBC, ενώ τονίζει ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα κρίνει το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

H Νέα Δημοκρατία, που υποστηρίζει σε γενικές γραμμές το Ευρωπαϊκό πακέτο διάσωσης, είναι πολύ κοντά στις ψήφους με το ΣΥΡΙΖΑ, που αντιτίθεται στα μέτρα, γράφει στο ρεπορτάζ του το βρετανικό μέσο.

Οι εκλογές στην Ελλάδα, που έχουν αιχμαλωτίσει τις ματιές ολόκληρου του κόσμου, βρίσκονται πολύ κοντά στο τέλος με το Συντηρητικό Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, μόλις ένα βήμα μπροστά από τη ριζοσπαστική αριστερά ΣΥΡΙΖΑ, σε μια ψηφοφορία η οποία θα αποφασίσει κατά πόσον η χώρα θα παραμένει στη ζώνη του ευρώ, μεταδίδει το Reuters.

Οι ελληνικές εκλογές πρώτη είδηση και στο CNN, που μεταδίδουν τα πρώτα exit polls, σύμφωνα με τα οποία η Νέα Δημοκρατία έχει ένα μικρό προβάδισμα στο «πεδίο μάχης» με το ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: skai.gr