ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Ολάντ: Δεν δέχομαι μία Ευρώπη άρρωστη

Σε σημερινή συνέντευξή του στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι France 2, ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, αναφέρθηκε στην Ευρώπη, τη μεγαλύτερη παγκόσμια οικονομική δύναμη -όπως υποστήριξε- με τη λιτότητα που εφαρμόζεται να οδηγεί σε ύφεση.

Χρησιμοποιείστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
 
 
Σε σημερινή συνέντευξή του στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι France 2, ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, αναφέρθηκε στην Ευρώπη, τη μεγαλύτερη παγκόσμια οικονομική δύναμη -όπως υποστήριξε- με τη λιτότητα που εφαρμόζεται να οδηγεί σε ύφεση.

«Δεν δέχομαι μια Ευρώπη άρρωστη. Έχουμε κοινό νόμισμα το οποίο πρέπει να υπερασπιστούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρόεδρος.

Σχετικά με την Ελλάδα, τόνισε πως οι εκλογές της 17ης Ιουνίου είναι πολύ σημαντικές γιατί οι Έλληνες καλούνται να κάνουν την επιλογή τους.

«Επιθυμώ οι Έλληνες να επιλέξουν την παραμονή τους στο ευρώ. Νομίζω πως έχουν δώσει πολλά την τελευταία περίοδο, από άποψη αγοραστικής δύναμης, και την αποποίηση των δικαιωμάτων τους. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν πολύ πλούσιοι Έλληνες που φοροδιαφεύγουν και αυτό δεν πρέπει να γίνεται δεκτό. Αλλά δε νομίζω ότι ο σωστός τρόπος είναι να πούμε στους Έλληνες: ξέρετε πρέπει να κοιτάτε την κατάσταση σας σε σχέση με τους αφρικανούς γιατί ζουν πιο δύσκολα από σας. Είμαι υπέρ του σεβασμού, και οι Έλληνες πρέπει να σεβαστούν τις υποχρεώσεις τους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ολάντ.

Συνεχίζοντας τις αναφορές του στις ελληνικές εκλογές του Ιουνίου, ο κ. Ολάντ πρόσθεσε «προσοχή, γιατί αυτό που θα ψηφίσετε στις 17 Ιουνίου θα έχει συνέπειες, για σας και για εμάς. Αλλά εμείς σας σεβόμαστε. Εγώ σας σέβομαι. Είναι μια αλλαγή σε σχέση με την προηγούμενη πολιτική».
 
Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος να αντιτάξει ένα άλλο σχέδιο
Η Ευρώπη ακολουθεί ένα δρόμο που βολεύει τους ισχυρούς, ο οποίος επιβάλλεται στους υπόλοιπους. τόνισε ο Αλέξης…
23.05.2013, 23:19
Ο ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζεται στην εκ νέου κλήτευση Βενιζέλου και Διώτη
Στην εκ νέου κλήση στην προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ, των κυρίων Βενιζέλου και Διώτη, προσανατολίζεται …
23.05.2013, 21:31
Το αντιρατσιστικό στη συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων
Tη Δευτέρα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.
23.05.2013, 18:55
ΠΑΣΟΚ: Το αντιρατσιστικό ν/σ έχει μεταφερθεί στο επίπεδο των τριών αρχηγών
Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου γίνεται λόγος για «αλαζονικές διαρροές», με τις οι οποίες γίνεται προσπάθεια …
23.05.2013, 17:30
Νέο κόμμα από τον Νίκο Νικολόπουλο
Στην ίδρυση κόμματος με το ονομασία "Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα" προχώρησε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολ…
23.05.2013, 16:21
Λίστα Λαγκάρντ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την εκ νέου κλήση του πρέσβη Χαλαστάνη
Όπως τονίζουν ο Θεόδωρος Δρίτσας και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η εκ νέου εξέταση του κ. Χαλαστάνη είναι απαραίτητ…
23.05.2013, 16:18
Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ θα συμμετέχει παντού
Σοσιαλιστικά και προοδευτικά κόμματα από 70 χώρες ίδρυσαν στη Λειψία επίσημα την Προοδευτική Συμμαχία. Συνέντε…
23.05.2013, 14:38
Κύκλοι ΝΔ: Επαρκές το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο για αντιμετώπιση ρατσισμού
Υπενθυμίζεται πως ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έχουν ζητήσει την άμεση κατάθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή.
23.05.2013, 14:19
Οργή βουλευτή ΧΑ έπειτα από τη λακωνική απάντηση Δένδια για Ιωάννινα
Κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για το έγκλημα στο νομό Ιωαννίνων, που αποδίδεται σε Αλβανό δραπέτη φυλακώ…
23.05.2013, 13:52
Σαμαράς: Η Ιρλανδία μας δείχνει ότι η έξοδος από κρίση δεν είναι δρόμος «χωρίς τελειωμό»
Από την πλευρά του, ο ιρλανδός πρωθυπουργός τόνισε την πολύ ισχυρή επιχειρηματική δραστηριότητα που υπάρχει στ…
23.05.2013, 13:13

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 150  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.
 

Κίνηση στην Αθήναmyroute.gr

ΣΥΜΒΑΝ

EO3 EO2, Lakkia to Elefsina cross-roads Kranonos sets of maintenance work