ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Ρέγκλινγκ: Έξοδος από το ευρώ θα οδηγούσε την Ελλάδα στο χάος

Ο επικεφαλής του EFSF επικαλέστηκε μια έρευνα της UBS σύμφωνα με την οποία ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα κοστίσει 100 δισ. ευρώ στο πρώτο έτος. «Πιθανώς αυτό να είναι σημαντικά υψηλότερο, καθώς κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις συνέπειες» τόνισε.

Χρησιμοποιείστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
 
 
Για χάος που θα επικρατήσει στην Ελλάδα, στο ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από τη ζώνη του ευρώ, προειδοποιεί ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) Κλάους Ρέγκλινγκ σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Die Presse.

«Είναι συνετό να βοηθήσουμε την Ελλάδα (...) μια έξοδος από την ευρωζώνη θα οδηγούσε τη χώρα στην ένδεια. Δεν μπορεί να μας είναι αδιάφορο αν μια χώρα καταλήξει στο χάος» σημειώνει. Όπως αναφέρει, η ρευστή πολιτική κατάσταση στη χώρα μας έχει περιπλέξει την κατάσταση.

Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν η ακριβότερη λύση τονίζει παντως: «Το χειρότερο δυνατό σενάριο της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν η πιο ακριβή λύση για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές». «Γι’ αυτό οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης κάνουν τα πάντα για να παραμείνει η Ελλάδα εντός ευρωζώνης» προσθέτει, διευκρινίζοντας πάντως ότι οι εταίροι μας και οι αγορές είναι πιο προετοιμασμένοι πλέον για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την ΟΝΕ.

Ο επικεφαλής του EFSF επικαλέστηκε μια έρευνα του τραπεζικού ομίλου UBS σύμφωνα με την οποία ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα κοστίσει 100 δισ. ευρώ στο πρώτο έτος. «Πιθανώς αυτό το ποσό να είναι σημαντικά υψηλότερο, καθώς κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις συνέπειες» τόνισε.

Ο Ρέγκλινκ δηλώνει δε, ότι το Ταμείο έχει ικανοποιητική δύναμη πυρός για να καλύψει πακέτα βοήθειας όπως της Ισπανίας και της Ιταλίας, προσθέτοντας πάντως ότι οι δύο αυτές χώρες τελικά δεν θα χρειαστούν κεφάλαια.

Σημειώνεται ότι ο Διοικητής της Μπούντεσμπανκ Γιενς Βάιντεμαν απηύθυνε από τις σελίδες της Süddeutsche Zeitung σοβαρή προειδοποίηση στην Αθήνα να σεβαστεί τα συμφωνηθέντα. Όπως αναφέρει, ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα είχε πιο καταστροφικές συνέπειες για την ίδια τη χώρα από ότι για την ευρωζώνη.
 
Παραιτείται από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ ο Κουίκ
Σε συνομιλία του με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Κουίκ επιβεβαίωσε την υποβολή της παραίτησής του, αλλά απέφυγε να αναφερθεί…
20.05.2013, 00:37
Πολιτικό κόμμα από την Κυριακή το «Σχέδιο Β» του Αλαβάνου
Την Κυριακή ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Συνδιάσκεψης για τη συγκρότηση του «Σχεδίου Β» ως πολιτικού φορέα.
19.05.2013, 21:57
ΣΥΡΙΖΑ: Ανοιχτοί λογαριασμοί Τσίπρα – Λαφαζάνη μετά την ΚΕ (upd)
Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε ότι οι εγγραφές νέων μελών θα γίνουν μέχρι τις 10 Ιουνίου. Εγγραφέ…
19.05.2013, 19:36
Αζερμπαϊτζάν: Η ενέργεια στο επίκεντρο της συνάντησης Σαμαρά - Αλίγιεφ
Ο Αντώνης Σαμαράς υπογράμμισε πως θα πραγματοποιήσει στο μέλλον και επίσημη επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν.
19.05.2013, 19:23
Συνάντηση Ρουπακιώτη – στελεχών του ΠΑΣΟΚ για το αντιρατσιστικό ν/σ
Η Ιπποκράτους σημειώνει ότι τα κόμματα του συνταγματικού τόξου οφείλουν να συνεργαστούν ειλικρινά και όχι να …
19.05.2013, 18:38
Κουτσούμπας: Απεμπλοκή της Ελλάδας από ΕΕ και ΝΑΤΟ το μήνυμα της θυσίας του Γρηγόρη Λαμπράκη
Η δήλωση του γγ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην 34η Μαραθώνια πορεία ειρήνης.
19.05.2013, 17:35
Welt: Αντώνης Σαμαράς, ο «εξυγιαντής»
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και μία σε πιο «σαφής» δήλωση του Επιτρόπου Όλι Ρεν στην γερμανική εφημερίδα, …
19.05.2013, 16:22
Τσίπρας: Ναι στις τάσεις, όχι στους μηχανισμούς στο ΣΥΡΙΖΑ
Σε σύντομη παρέμβασή του, λίγο πριν αρχίσουν οι ψηφοφορίες στην Κεντρική Επιτροπή, ο A. Τσίπρας επανέλαβε τη θ…
19.05.2013, 16:13
Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ κατά κυβέρνησης για προσπάθειες προώθησης ιδιωτικοποιήσεων
«Μοναδικό σχέδιο» της κυβέρνησης για τη χώρα «είναι να τη μετατρέψουν σε μια απέραντη Ειδική Οικονομική Ζώνη»,…
19.05.2013, 15:50
Παπαδημούλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει πιο ενωμένος από το συνέδριο – δε φοβόμαστε διαφορετικές απόψεις
Τα σχόλια του κ. Παπαδημούλη στον ΣΚΑΪ ήλθαν στον απόηχο του καλέσματος του Αλέξη Τσίπρα για αναμόρφωση του ΣΥ…
19.05.2013, 15:32

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 150  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.
 

Κίνηση στην Αθήναmyroute.gr

ΣΥΜΒΑΝ

Frantzi Amvrosiou Kasomouli to Falirou between cross-roads Kallirrois and cross-roads Siggrou Andr. Ave no parking, one right lane blocked